torstai 21. kesäkuuta 2012

Pohjatyöt valmiina

Kahden, pitkän päivän työt takana. 

Eilen työn alla oli salaoja- ja sadevesiputkien asennus. Yllättävän hyvin oli vielä muistissa kesätyöpaikasta saatu kokemus ja suurena apuna oli kaivuri-Sepon vankka ammattitaito. Eipä ne mitään tähtitieteitä nämäkään ole joten ihan hyvin onnistui amatööri rakentajaltakin. Kokemuksen puute näkyi eniten siinä, ettei osannut ennakoida tarkasti tavaran menekkiä. Useamman reissun joutui tekemään rautakauppaan, sillä aina jotakin jäi kuormasta uupumaan. Onneksi kauppa on vain muutaman kilometrin päässä, eikä näin ollen aikaa tuhraudu matkoihin. Keskiviikon hommat loppuivat jo puolen päivän aikoihin, sillä mursketoimittajalla oli sen verran kiireitä ettei ehtinyt samalle päivälle ajamaan. Kotona olikin iloisia kasvoja vastassa kun iskä tulikin aikaisin kotiin.





Aamu ei näyttänyt tänään parhaita puoliaan. Eletään juhannus viikkoa ja lämpömittari näytti aamulla 7 aikaan +9 astetta. Ja vettä tuli kovan tuulen kans. Aamun tunteina mietin useaan kertaan, että pitääkö lähteä kotiin hakemaan pipo päähän. Päivän mittaa kuitenkin ilma hieman lämpeni ja välillä kun teki hieman lapiohommia, sai veren kiertämään ja kylmyys unohtui.
Tänään päästiin sitten ajamaan mursketta, eli kapillaarikatkoa pohjaan. Mursketta tuli 20 cm vahvuinen kerros ja tiivistettiin tärylätkällä. Lätkäyshän oli tietenkin mieleisintä hommaa, peltorit korvilla ja aivot narikassa käveleskellä vain lätkän perässä. 
Ensimmäinen kuorma mursketta

Sataa, sataa ropisee... kiviä.

Pohja valmiina

Isoa murkulaa

Siinäpä se sitten olisi. Pohja valmiina odottamassa sokkelin tekijöitä. Tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta heinäkuun puoleen väliin sitä on alustavasti suunniteltu. Nyt on kuitenkin aika hieman huilata ja nauttia Juhannuksesta. Väliin jäänyt mökkireissukin päästään toteuttamaan viikonlopun aikana.




Nyt on lyöty kinttaat tiskiin muutamaksi päiväksi. Haaveilukivi toivottaa hyvää ja rauhallista Juhannusta kaikille lukijoille.

1 kommentti: