keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Vettä ja viemäriä

Eilinen päivä menikin kokonaan viemärin ja vesijohdon kaivamisessa. Hyvien naapurisuhteiden luominen aloitettiin heti seitsemän aikaan kaivurin jyrinällä ja moottorisahan vonguttamisella. Ensimmäinen vaihe olikin vanhan betonisen viemärikaivon uusiminen joka oli naapurin puolella. Asiasta olin onneksi muistanut mainita, ettei se ihan yllätyksenä tullut. Muhoksen vesihuolto uusi kaivon liitostöiden yhteydessä. 

Oman haasteensa kaivuutöihin toi savinen maaperä. Alkuun kaivannon seinämät kestivät hyvin, mutta hiljalleen isojakin savipaakkuja lohkeili kaivannon pohjalle. Vettä montuun kerääntyi hyvää vauhtia ja lieju koetteli jo lopussa saappaan varren riittävyyttä. Myös sääsket viihtyivät sankkoina parvina montussa. Maantasolla kävi pieni tuulenvire joka piti syöpäläiset loitolla, mutta heti monttuun laskeuduttua sai "ystävät" seurakseen.
         
Sepon viimeistellessä kaivuutöitä oli itsellä hyvää aikaa lätkätä talon pohjaa. Muutamaan kertaan tuli pohja ajeltua läpi. Hieman kosteaa oli takakulman hiekka, kun lätkäkin jäsähti kiinni. Lapiohommiksihan se meni, mutta onneksi lätkä nousi vielä ylös ilman suurempia ponnisteluja.
                       

     


1 kommentti:

  1. ISKÄN ENTINEN TIIVISTYS KONE TOSSA YHESSÄ KUVASSA

    VastaaPoista