torstai 14. kesäkuuta 2012

Tontilla tapahtuu

Blogi ei ole jäänyt unholaan. Sen verran hiljaista ollut tapahtumarintamalla, etten ole kokenut tarpeelliseksi jokaista pientä risausta tänne kirjoittaa. Nyt kuitenkin on tontilla alkanut tapahtumaan.Kesä on saapunut ja kesän mukana myös hyttyset, niin innokkaina, vihaisina ja tietenkin ärsyttävinä. Nämä kiusalaiset ovat tulleet tutuksi muutamina päivinä, kun tontilla tullut oltua.
LVI suunnitelma on nyt valmiina ja sen pohjalta muutamia tarjouksia kyselty. Yhden urakkahinnan nähdessämme iski ensimmäisenä kauhistus; "Miten tuo voi olla noin kallista?" Hetken miettimisen jälkeen kuitenkin järki alkoi voittamaan ja tajusimme että sehän sisältää kaikki tarvikkeet ja koneet. Vielähän tässä on aikaa miettiä mille alkaa putkitöiden kanssa.


Tänään ostettiin kurasyöppö, sittenkin. Netin ihmeellisestä maailmasta löytyi käyttömätön syöppö edullisesti. Samalta myyjältä löytyi ulosheittohintaan lisäksi käyttövesiputkea ja keittiön hana. Täytynee vielä kartoittaa muut putkitarvikkeet ja käydä mutka Limingassa penkomassa myyjän poistonurkkaa.

Oras Vienda
Kurasyöppö, Midi 500x800Torstaina 7.6. käytiin ottamassa korot painopenkasta viimeisen kerran. Painumaa ei ole tapahtunut edelliseen kahteen kuukauteen juuri ollenkaan, joten penkka on tehtävänsä tehnyt. Kerkesihän se olla siinä jo seitsemän kuukautta.


Hiekan kuskailua aloiteltiin tänään. Hiekkaa siirrettiin kasaan tontin toiselle laidalle, ajatuksena säästää hiekkaa tallin rakentamiseen. Kovin hidasta hommaa oli papan "pikkutraktorilla", joten turvauduimme vierastyövoimaan. Eikä mennytkään kuin tunteroinen, kun Anttu-veli oli työpaikkansa pyöräkoneella siirtänyt melkoisen kasan hiekkaa. Loppu hiekka menee ystäväperheen tallityömaalle. Sitä projektia olen valmistellut kyselemällä tarjouksia maansiirron hinnoista. Alustava aikataulu tällä työvaiheelle on viikko 25-26.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti