tiistai 10. heinäkuuta 2012

Sokkeli päivässä


Pieni huilitauko on pidetty, mutta jälleen on aika palata tosi toimiin. Sokkelin aikataulutuksen kanssa oli pieniä kysymysmerkkejä johtuen kesälomista, mutta asiat selvisi helposti. Jälleen täytyy antaa Puroilalle kiitosta asioiden hoitamisessa. Vaikka toimistolla väki lomailee, niin silti henkilöt olivat ajan hermolla ja osasivat antaa vastaukset kysymyksiimme ja tieto kulki myös toimiston sisällä henkilöltä toiselle.

Viikolla 27 ottivat Sokkelisepät Oy:ltä yhteyttä ja ehdottelivat sokkelin teon ajankohdaksi tiistaita. Sehän sopi meille. Pikainen ajatustyö käyntiin ja kova miettiminen mitä täytyy vielä muistaa ja huolehtia. Ainoastaan kaukolämmön nousukulma vielä puuttui ja soitto Oulun seudun sähköön korjasi tuonkin tilanteen. Nousukulma oli ilmestynyt tontille sovittuna ajankohtana. Kulma saatiin kaivettua maahan lauantaina. 

Tiistaiaamuna alkoi sitten vihdoinkin sokkelin teko. Työmiehet ilmestyivät tontille kahdeksan aikaan ja sen kummempia ihmettelemättä alkoivat paiskimaan hommia. Vajaassa tunnissa oli anturan muotti valmiina. Parhaillaan töissä oli kahdeksan sokkelimiestä, johtuen toisesta Muhoksella sijaitsevasta kohteesta. Toinen neljän miehen porukka tuli tekemään kaveriksi muotteja ja raudoituksia, jotta muotit saataisiin valmiiksi ennen valua.      


Ei voinut muuta kun ihmetellä tätä touhua. Niin nopeasti hommat sujuivat. Itselle ei sitten jäänyt muuta kuin sivusta seuraaminen ja valokuvien ottaminen. Vaikka mahdollisuus olisi itselläkin tehdä hommia, halusivat ammattilaiset tehdä hommat itse. Siinä ei auta amatööreillä jaloissa pyöriä. Sokkelin muotit alkoivat nousta kymmenen aikoihin ja samalla osa porukasta valmisteli raudoituksia. Puolen päivän jälkeen muotit olivatkin valmiina. Itselle yllätyksenä tuli se, että antura ja sokkeli valetaan samalla kertaa.

Pumppuauto ja massa tulivat juuri sopivasti muottien valmistuttua.  Kalusto siirtyi toiselta työmaalta suoraan meidän tontille. Ennen valun aloittamista valvoja kävi tarkastamassa ja toteamassa raudoitukset riittäviksi ja oikein tehdyiksi. Varsinaisessa valussa ei sitten kauaa mennytkään. Homma oli selvänä jo ennen neljää. Sää oli suosiollinen koko päivän. Pieni kuuro tuli vettä siinä vaiheessa kun työmiehet keräilivät tavaroitaan.
Päivän päätteeksi vielä signeeraus sokkelipalkkiin, tietenkin meidän makuuhuoneen kohdalle. Kiitokset kolleega Tapsalle hyvästä ideasta ü

3 kommenttia:

  1. Oijoi, tuohan oli suorastaan romanttista luettavaa! Oikeesti, minäki muistan, kun oli nuo talon ääriviivat. Kuljin muka talossa huoneesta toiseen... :D Ihana vaihe tuokin! Ja tuosta se äkkiä edistyy (muistaakseni). :)))

    VastaaPoista
  2. Jospa se rakkaus on kuin tuo betoni... ensimmäiset 100 vuotta se vain kovettuu ja lujittuu ü Tästä se alkaakin se nopein ja näkyvin vaihe. Muutaman viikon kuluttua pitäisi olla jo jonkinlainen mökki pystyssä.

    VastaaPoista