perjantai 28. kesäkuuta 2013

Kokemuksia puukomposiitista

Nyt on kuistien teko jo hyvässä vauhdissa.

Kuten aiemmassa postauksessa mainitsi, päädyimme hankkimaan verkkokaupan puukomposiittilautaa. Hankinta kävi vaivattomasti verkkokauppa.com sivuilla ja toimituskin oli todella nopeaa. Paketit tuli suoraan kotipihaan. Kuljetuksessa oli vain jossain vaiheessa tullut vaurio yhteen pakettiin ja lautojen päät olivat murtuneet. Reklamaatio asiasta on tehty ja nyt vain odotellaan korvausta ja uutta pakettia.
Tämän hetken kokemus verrkokaupan tuotteesta on positiivinen. Laudat ovat tasalaatuisia, eikä mitään valmistus virheitä ole tullut vastaan. Ainut haittapuoli aluksi oli tuotteen hieman kuluneen näköinen pinta ja väri on melko vaaleanharmaa.

Asennus on todella nopeaa. Ennen asennusta kannattaa huomioida ja laskea runkolankkujen jako siten, että hukkaa tulisi mahdollisimman vähä. Asennusohjeessa suositeltiin maksimissan 400mm jakoa, mutta meillä jako oli toisella kuistilla 450 mm ja toisella 500mm, eikä ilmennyt "trampoliini-ilmiötä". Muoviset kiinnikkeet tulevat pakettien mukana, mutta itse tilasin vielä samaan pakettiin varalta lisää, ettei tarvitse kaksia postituksia maksaa. Kiinnikkeet napsahtavat halki mikäli ruuvaa liian tiukalle, joten porakoneen momentti kannattaa säätää sopivaksi. Asennusohjeessa mainittiin myös että, lautojen päätysaumoihin tolisi jättää 5mm rako lämpölaajenemisen vuoksi. Päätin myös tässä asiassa poiketa ohjeesta, sillä meillä pisimmät laudat oli 2060mm, joten laudat mahtuu elämään molempiin päätyihin.
Verkkokaupasta ei ollut saatavilla pääty kappaleita ja reunalistoja. Itse ratkaisin ongelman maalamalla lautoja tummanharmaalla, joista tein sitten reunalaudoituksen.

3 kommenttia:

 1. Minä ainaki tykkään! Noista tuli niin kivat. Etukuistista myös. Oot taitava <3

  VastaaPoista
 2. Terve!

  Pakko kysyä kuinka on lämmönvaihdin pelannut ja millä automatiikalla tuli?

  t. Salla

  VastaaPoista
 3. Onko tarinaan tulossa enään jatkoa?

  VastaaPoista