maanantai 10. kesäkuuta 2013

Sanunan rakentelua

Jossain vaiheessa muuton jälkeen, hieman turhautuneena taisin Rouvalle puuskahtaa "tällä vauhdilla jos hommat etenee, niin omassa saunassa ei saunota vielä juhannuksenakaan".

Tilanne ei onneksi enää ole ihan noin paha. Enään ei puutu muuta kuin lauteet ja ovi, niin ja kivet kiukaasta. Nyt on vaan ollut liian hyvät ilmat sisähommiin, joten vapaapäivät on mennyt ulkopuolen rakentelemisessa.

Saunan paneeliksi valittiin kuusi, etenkin edullisen hinnan vuoksi. Paneelit käsiteltiin mustalla Supi Saunavahalla. Ja kuten olettekin varmasti huomanneet, musta-valkoinen värimaailma jatkuu myös saunassa. Saunan ilmanvaihtoventtiilit "tuunattiin" ihan itse paneeleiden väriin sopivaksi. Mustalla spraymaalilla maalattiin kaikki venttiilin osat erikseen ja poistoventtiilin puutappi käsiteltiin vielä em. puuvahalla.Kiukaaksi valittiin Harvian Cilindro. Lasiseinästä johtuen valitsimme tehokkaamman kiukaan, eli 9 kW. Tällä kiukaalla pitäisi lämpö riittää ja hiki irrota.

Lauteet ovat vielä suunnittelun alla. Olemme kuitenkin jo päätyneet vaaleaan haapaan. Lauteet tulevat olemaan yksinkertaiset ja pelkistetyt. Siinäpä on sadepäiville hommaa.

Tavoite kuitenkin on, että juhannuksena viimeistään löylyt otetaan omassa saunassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti