keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Rakentamista kesäisestä säästä nauttien

Nyt on ollut mahtavat ilmat jo useamman viikon, joten mukava on ollut tehdä loppuja ulkopuolen rakennushommia.

Portaiden rakentelu alkoi päätykuistilta. Rungon sain pikaisesti valmiiksi, mutta sittenpä se hieman vauhti tyssäsi. Jo aikaisemmin olimme haaveilleet kuisteille ja terassille laitettavan komposiittilautaa. Ajatus kuitenkin jossain vaiheessa hieman väistyi osittain korkean hinnan vuoksi. Nyt kuitenkin sama haave tuli esille ja aloimme todella harkita asiaa. Mutkikkaaksi asian teki se, että talopaketin mukana tuli lähes tuhat metriä painekyllästettyä terassilautaa. Niistä oli päästävä ensin eroon, ennen kuin asiaa voi viedä eteenpäin. 


Portaiden runkoTutkimme eri vaihtoehtoja ja pyysimme tarjouksen paikallisesta Rautiasta. Rautian  UPM Profi Deck komposiittilauta olisi maksanut n.50 €/ neliö ja siihen lisäksi kiinnikkeet ja reunalistat. Nettiä selaillessa vastaan tuli Verkkokaupan Terrapro komposiittilauta, jonka hinta oli "vain" vajaa 30 € neliö. Miinuspuolena Verkkokaupan tuotteessa se, ettei siihen saanut päätykappaleita, mutta eiköhän siihen jonkinlainen patentti keksitä. Onneksi painekyllästetyt laudat menivät kuin kuumille kiville ja nyt on tilattu molemmille kuisteille verkkokaupasta komposiittilautaa. Rahdin pitäisi tulla jo parin päivän sisällä. 


Terrapro komposiittilauta, Verkkokauppa.com


Päätökseen vaikutti monikin asia: Komposiitti on huoltovapaa, eli ei tarvitse joka kevät käsitellä lautoja ja näin ollen säästyy aikaa ja pitkällä aikavälillä ehkä myös rahaa. Paketin mukana tullut ruskea painekyllästetty ei sopinut silmään, mitenkään. Ja tietenkin kaikki muut mainosmiesten puheet siitä, että pysyy siistinä, ei halkeile, ei ole liukas jne. Toivottavasti saadaan rahoille vastinetta. Hirveästi ei löytynyt netistäkään ihmisten kokemuksia, sillä tuotehan on vielä kohtuullisen uusi. Onko lukijoilla mahdollisesti kokemuksia aiheesta.
Katolle sain parissa päivässä laitettua loput räystäänaluslaudat, sekä peltien seinällenoston taakse tukilaudat. Loput peltityöt tehdään loman aikana ja sen jälkeen vielä ulkoverhous lappeiden väliselle seinälle. Nyt vain on kova hinku päästä pihan laittoon, mutta asiat tärkeysjärjestykseen ja talo ensin valmiiksi. Kyllä meillä jo "nurmikko" kasvaa, niittokone pitäisi varmaan jo hommata.2 kommenttia:

  1. Joko kirjoittajalta löytyy kokemuksia noista komposiiteista? Saman asian kanssa pähkäilen!

    VastaaPoista
  2. Moi Primalco. Lue viimeisin postaus. Päätin tehdä aiheesta pitemmän selostuksen. Jospa juttu helpottaisi päätöksen tekoa. Jos jutusta ei saanut tarpeeksi irti, niin rohkeasti kommenttia ja kysymystä tulemaan. -Samppa

    VastaaPoista