lauantai 26. tammikuuta 2013

Uuni valmis ja siivous kiireitä


Työntäyteiset "vapaapäivät" takana. Neljä päivää meni todella nopeasti ja päivät venyi jopa 16 tuntisiksi. Silti illalla oli sellainen olo, että jotakin olisi pitänyt vielä ehtiä tekemään.


Kulunut viikko meni lähes kokonaan muurarin vänkärinä. Muurarin ollessa työmaalla ei muihin hommiin oikein pystynyt alkamaan, sillä koko ajan piti olla stand by tilassa ja valmiina tekemään laasteja ja leikkomaan tiiliä. Muurari teki eilen pidemmän päivän ja sai tiivistteyä urakan neljään päivään. Uuni on nyt rappauspinnalla ja odottaa muiden töiden valmistumista. Muurari käy myöhemmin tekemässä lopullisen pinnoituksen. Olimme erittäin tyytyväisiä muurarin työskentelyyn ja lopputulokseen. Voimme suositella häntä muillekin uunia tarvitseville.


Muurari Antti Iinatin työn tulos


Keskiviikkona huokaisin helpotuksesta ja totesin tehneeni oikean päätöksen seinien ja kattojen tasoituksen osalta. Tasoitemiehet kävivät keskiviikkona pari tuntia hommissa ja saivat kahteen mieheen nauhoitettua kaikki seinät. Tasoite homma jatkuu lauantaina, jolloin tulevat "ajamaan yli" saumoja.

Kosteusmittauksen tuloksetkin tulivat pikaisella aikataululla. Mittauksen mukaan kosteidentilojen lattiat ovat pinnoituskelpoisia, mutta makuuhuoneet ovat päällystettävissä noin kuukauden kuluttua. Pesuhuoneissa sallitaan korkeammat kosteuspitoisuudet, johtuen vesieristyksestä. Alla lainaus mittausraportista.

"Saunan lattian betonilaatasta mitatun kosteuslukeman perusteella pesutilojen lattian betonilaatta on
vedeneristyskelpoinen. Mittarin tarkkuusvirhe (+/- 2%) tulee kuitenkin ottaa huomioon, joten lattian
betonilaatan kosteus voi olla myös korkeampi kuitenkin  korkeimmillaan 92Rh% jonka vuoksi suositellaan, ettei lattian vedeneristystöitä aloiteta vielä 2 viikkoon. Mh:n lattiasta mitatun kosteuslukeman perusteella muiden tilojen lattiat eivät ole vielä pinnoituskelpoiset. Muiden kuin pesutilojen lattioiden kuivuminen kestää arviolta ja olosuhteista riippuen vähintään 1kuukauden".


Viimeisen hässäkän torstai-illalle aiheutti ikkunoiden suojaus ja työmaan siivous. Nämä hommat piti saada tehtyä ennen tasoitehomman jatkumista, sillä ruiskutettava tasoite sotkisi ikkunat sekä nostattaisi roskia yms. lattiasta seiniin. Siivous päästiin aloittamaan vasta illalla muurarin lähdettyä, joten hässäkkää ja kiirettä oli ensimmäistä kertaa tällä työmaalla. Suuret kiitokset Leppälän mummulaan lasten hoidosta.


Ennen...


ja jälkeen siivouksen.Ps. Anoppi, ole rauhassa! Täällä ollaan hyvissä ruumiin ja sielun voimissa, vaikka tilaisuutta talkoisiin ei ole ollutkaan :D

2 kommenttia:

  1. :D :D hyvä samppa. Pitääpä sanoa äitille et käy lukemassa :D

    VastaaPoista
  2. Mistä firmasta otit tasoitusurakan?

    VastaaPoista