maanantai 21. tammikuuta 2013

Takan ja uunin muuraus


Vihdoinkin se alkoi, takan ja leivinuunin muuraus.


Näistä se uuni rakentuu


Suoraan yövuorosta työmaalle pienellä kiireellä, mutta onneksi ehdin tekemään alkuvalmistelut ennen muurarin tuloa. Kuten aiemmin olenkin tainnut kertoa, suunnitelmissa on ns. moderni takka-leivinuuni yhdistelmä. Toisin sanoen kokonaisuus on hyvin pelkistetty. Ei mitään holvikaaria tai muita syvennyksiä ja koristeluita. Tulisijat tulevat päällekkäin. Leivinuuni keittiön puolella ja takka luonnollisesti olohuoneeseen päin.

Muurarin päivän aikaansaannos

Tänään kävi myös kosteuden mittaaja. Mittauksen suoritti TaloTuki Oy Oulusta. Näytteet otettiin kahdesta paikasta, pesuhuoneen ja saunan ovelta, sekä talon toisesta päästä makuuhuoneesta. Molemmista paikoista otettiin kaksi näytettä eri syvyyksistä. Tulokset kertovat sitten joko päästään tekemään vesieristyksiä.

Näytepalat laatasta


Päivä oli työntäyteinen vänkärilläkin. Laastia sai olla sekoittelemassa useampaa sorttia ja muu aika meni tiiliä leikellessä.3 kommenttia:

 1. Moi, saako udella mitä maksoi takkahomma? Onko se jonkun takkavalmistajan vai ihan vaan muurarin kanssa suunniteltu? Meille on tulossa jossain välissä ihan muurarin kanssa suunniteltu takka, mutta kustannusarvio on vielä auki.

  VastaaPoista
 2. Moi. Tottakai saa udella :) Blogimme tarkoituksena on jakaa tietoa muillekkin.

  Uuni on ihan muurarin tekemä ja meidän toiveiden mukaan. Alusta asti suunnitelma oli tehdä muurattu uuni, sillä lämmönvaraus on parempi verrattuna valmisuuneihin.

  Emme kilpailuttaneet muurarin työnosuutta, vaan valitsimme sellaisen muurarin, josta olimme kuulleet hyvää useammalta tutulta. Uunin tarvikkeet kilpailutettiin kahdesta rautakaupasta ja tarvikkeiden osuus oli lähes tasan 2600€. Uunin- ja takanluukuilla oli merkittävä osuus kokonaiskustannuksissa. Muurarin palkkakulut oli 1200€ + työnantajan kulut(vero, työeläke).

  Saman kokoluokan valmis takkalevinuuni olisi tullut huomattavasti kalliimmaksi.

  Suosittelen muurattua uunia. Siinä pääsee kohtuullisesti vaikuttamaan omiin toiveisiin ja ideoihin. Ja etukäteen kyselee hieman muurarin niksejä ja ideoita niin saatte varmasti hyvän ja toimivan uunin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Takkojen maailmakin on nykyään niin monimutkainen, oli se ennen helpompaa kun oli vain muurattuja takkoja, eikä tällaista valikoimaa :)) ens viikolla juttusille muurarimme kanssa, toivottavasti suunnittelu alkaa etenemään :)

   Poista