perjantai 9. marraskuuta 2012

Turhaa työtä ja purkuhommia

Viikot vierivät ja projekti nytkähtelee eteenpäin vaihtelevaa tahtia. Näkyvää tulosta on kuitenkin saatu aikaiseksi. Sisällä levytyshommat ovat hyvässä vauhdissa ja ulkoseinät onkin jo levypinnalla.


Väliseinä runkojen tekoa olen aloitellut, vaihtelevalla menestyksellä. Toisin sanoen, pienen purku episodin jälkeen olen päässyt takaisin rakentamisen pariin. Väliseinärunkoja aloin tekemään ensimmäisenä makuuhuoneisiin. Homma olisi pitänyt keskeyttää jo siinä vaiheessa, kun ensimmäisen kerran tuntui ettei tänään mikään onnistu. Vähästä lannistumatta jatkoin kuitenkin hommia. Tuloksena oli ensimmäisenä kaatunut väliseinä tolppa ja rikkoutunut laaserin jalka. Edelleenkään sinni ei antanut periksi, vaan jatkoin. Kolme runkoa pystyssä ja viimeisen makuuhuoneen seinää mittoillessa, seinän paikka ei heitä, kuin 20 cm. Ja miten tämä on mahdollista, ei auennut minulle samalle iltaa. Hetkeksi täytyi istua levynipun päälle tuumailemaan ja miettimään asiaa.


Väliseinä väärässä paikassa.

Seuraavana päivänä hieman virkeämpänä työmaalle ja ei muuta kuin siirtämään seinärunkoja. Onneksi yläjuoksujen kiinnitykset sai hyvin katkastua voimapihdeillä ja rautasahalla. Eikä purkuhommissa mennyt kuin yksi gyproc rikki. Syynä seinien väärään mittomiseen oli ohjeellinen seinän vahvuus. Kuvassa seinien vahvuus oli 100mm ja todellinen 89. Lisäksi olin ottanut mitan ulkoseinän sisäpinnasta väliseinän sisäpintaan, kun mitta olisi pitänyt olla väliseinän keskelle. No.. loppu hyvin kaikki hyvin. Seinät ovat nyt oikeassa paikassa (tai ainakin luulen niin).

Leivinuunin muurari on varattu, eikä hetkeäkään liian aikaisin. Ensimmäiset vapaat päivät muurarilla oli tamikuun puolenvälin jälkeen. Ensiviikolla hän aikoikin käydä vähän katselemassa työmaata ja laatimassa tarvikelistan.


Kaukolämpöä

Talo on nyt liitetty kaukolämpöön. Kuuma vesi kiertää jo talon sisäpuolella, "hullun lenkkiä" mittakeskuksessa, kuten putkimies asian ilmaisi. Ensiviikolla putkimiehet tulevat asentamaan kaukolömpö vaihtimen, sekä aloittelemaan ilmastointi putken laittoa. Eilen vielä oli kaukolämpö kanava peittelemättä ja tiellä väliaikainen silta. Jospa kävisivät piakkoin kanaalin lapioimassa umpeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti