sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Pellit katolle

Tänään hyvin ansaittu vapaapäivä. Niinpä on hetki aikaa keskittyä blogiin ja kertoa loppuviikon tapahtumia ja kuulumisia.

Lattian styroksit sain urakoitua keskiviikkoiltana ja aloittelin myös väliseinien merkkausta. Pitkä päivä oli jo kuitenkin takana ja alkoi pikkuhiljaa ajatuksen juoksu tökkimään, niin seinien merkkaus jäi seuraavalle päivälle. Torstai aamusta jatkoin hommaa paremmalla menestyksellä. Seinät oli merkattuna torstaina puoleen päivään mennessä. 

Putkimiehille ilmoitin torstaina, että pääsisivät putkien laittoon. Arvioivat etteivät ehdi kuin vasta alkuviikosta, mutta perjantaina soittelivatkin ja kaipailivat putkia ja muita tarvikkeita, jotka olin nostanut lukkojen taakse. Päivän aikana saivatkin homman valmiiksi ja tulevat jatkamaan seuraavaksi lattialämmitysputkien asennuksella.

Ensimmäinen peltirivi paikalleen.

Lauantaille kaavailtu katon pellitys päätettiin aloittaa jo perjantaina. Hyvä niin, että aloiteltiinkin, sillä talkoolaisia oli mukavasti apuna ja alalape saatiin pellitettyä jo perjantai-iltana. Rakennusprojektin ensimmäinen vastoinkäyminen tuli perjantaina, kun huomattiin ettei peltitoimituksessa ollut mukana päätylistoja. Se ei onneksi estänyt katon laittoa. Viimehetkellä tullut pakokauhu katon väristä osoittautui turhaksi, sillä tiilenpunainen väri passasikin kohtuulisen hyvin muuten mustavalkoiseen taloon.


Perjantaina saatiin alempi lape pellitettyä.


Lauantaina aloiteltiin hommat takalappeen otsa- ja räystäänaluslautojen laitolla. Takaräystäät tuli tehtyä valmiiksi asti. Peltien laittoa jatkettiin iltapäivästä ja homma oli todella sujuvaa ja nopeaa. Suosittelen kyllä Ruukin Classicia kaikille jotka suunnittelevat peltikattoa. Säät suosivat kattohommia ja viime hetkellä kun räystäslistoja laiteltiin alkoi hieman satamaan. Jälleen tuli huomattua, ettei sääennusteita kannata kytätä, eikä niihin ole uskomista. Viikon ajan seurailin ennusteita ja ennuste vaihtui joka päivä. Katto saatiin muutoin valmiiksi, ainoastaan seinälle nostot ja puuttuvat päätyliastat jäivät laittamatta. Katto on nyt kuitenkin sillä mallilla, ettei tarvi menettää yöunia, vaikka rajummatkin syysmyrskyt tai lumisateet tulisivat. 


Viimeisiä räystäs- ja otsalautoja paikalleen.Valmista kattoa.
Harjapellit paikoilleen pienessä tihkusateessa.Kiitokset vielä "peltimestarille" ja muille talkoissa olleille! Talkoolaisista on ollut erittäin suuri apu.

Viimeiset kesälomapäivät meneekin sisällä muovitus- ja koolaushommissa. Torstaina jälleen arki koittaa ja töissä pitäisi mennä käymään muutaman vuoron ajan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti