sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Hiekkaleikkejä ja ulkohommia

Viikko jälleen vierähtänyt. Sairastelut edelleen jatkunut, joka hieman verottanut tehokasta työaikaa raksalla, mutta hiljalleen homma etenee. 


Alkuviikko meni tasoitushommien viimeistelyssä. Pohjahiekan sain tasoiteltua maanantai-iltana ja on nyt siinä kunnossa, että odottaa vain styroksia päällensä. Yllättävän kova urakka tasoitus oli kaiken kaikkiaan. Selkä ja takareidet muistuttelivat pari päivää jälkeenpäinkin tehdystä hommasta. Hiekkaa oli 2-5 senttiä liikaa koko pohjan alalla, mutta onneksi näinpäin ettei tarvinnut hiekkaa kuskata sisälle lisää. Tasoituksessa oiva apu oli viivalaser, jolla pystyi seuraamaan korkoa melko tarkasti. 


Styroksien kanssa tuli pieni viivästys, sillä lattiaan tuleva routastyroksi oli rautakaupasta loppunut. Tiistaina luottomyyjä soitteli ja kyseli millaista laitetaan tilaukseen ja itse elättelin toiveita, että loppuviikosta kuorma tulisi. Kävi kuitenkin niin, että toimitus meneekin alkuviikkoon. Samaan tilaukseen ja kuormaan laitettiin myös lattiaverkot. Tämä koitui kuitenkin onneksemme, sillä nyt on tullut tehtyä ulkopuolen hommia hyvällä tahdilla. Otsalaudat on takalapetta lukuunottamatta kierretty, räystäslautoja aloiteltu etusivulta, ulkovuoraus saanut loppusilauksen ja nurkkalaudat laitettu kahdelle kulmalle. Lisäksi paikalleen laitettu myös väliaikaiset ovet. 

Lattian liippaaja varattu alustavasti lokakuun puoleenväliin, eli siihen on kaavailtu valuhommia. Ensiviikko menee vielä ulkotöiden viimeistelyssä ja sisällä styroksien laitossa. Lauantaina alkaa sitten pellin laitto kattoon. Saa talvi tehdä tuloaan, eikä tarvi rakentajan ilmoista ressata :)    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti