perjantai 20. heinäkuuta 2012

Kokemuksia Tampereen asuntomessuiltaNytpä nekin on koettu, asuntomessut. Emme olleet asettaneet reissulle suuria odotuksia ja tavoitteita projektia ajatellen, vaan lähinnä teemana oli päästä kotiaskareista irti vähäksi aikaa. Kaikki se, mitä messuilta saatiin "kotiin viemisiksi" oli pelkkää plussaa. Projektia ajatellen ainoastaan sisustuksellisiin seikkoihin on vielä mahdollisuus saada uusia ideoita.

Väkeä oli saapunut paikalle meidän lisäksi paljon! Tunkua ja jonoja riitti. Jonojen takia pari taloa jäikin väliin. Paremminkin olisi voinut talot katsella läpi ja enemmän kuvailla, jos ei olisi jonossa tarvinut taloja kiertää. Jos jotain jäi ihailemaan, jono senkun kasvoi perässä. Mutta onneksi sää suosi.

Tässä kuitenkin "maalaistollon" kokemuksia vuoden 2012 asuntomessuista. Messutalot olivat hienoja, kieltämättä, mutta kuitenkin jäin kaipaamaan niitä "normaaleja" ja "tavallisia" taloja jotka loistivat poissaolollaan.

Uskaltaisin väittää, että kuitenkin suurinosa suomalaisista rakentaa edelleen kohtuullisen kokoisia- ja hintaisia omakotitaloja. Onko asuntomessut siksi, että tällaisille maalaisille esitellään mahdollisimman kalliita ja hienoja taloja? En kuitenkaan kirjoita tätä kateellisena, ollenkaan. Päinvastoin, hieman jopa säälin niitä, jotka joutuvat asumaan omakotialueella joka on ahdettu vieriviereen taloja. Itsestäni ei olisi siihen, että kesällä makkaraa grillissä kääntäessä naapuri pystyy haukkaamaan toisesta päästä, kun menee väärälle tontille. Tai syksyllä haravaoidessa naapurilla on musta silmä, kun haravan varsi tökkii silmäkumaan.

Asuntomessutaloissa sisustusta oli moneen lähtöön. Selvästi trendivärejä on nyt musta, valkoinen ja harmaan eri sävyt. Ja hienojahan ne on, niitä meilläkin tulee eniten olemaan ;) Kestävät hyvin aikaa ja kuinka helppoa niihin onkaan yhdistää eri värejä eri sisustuskausien mukaan!

Taloissa oli eniten valkoisia keittiöitä, muutamia oli koko mustia ja sekä niiden yhdistelmiä. Muitakin värejä toki oli käytetty, mutta edellä mainittuja oli suurinosa.

Sisutuksissa vaihtelua oli hienoista ja kalliista desing-sisustuksista aina kierrätyskalusteiseen sisustukseen. Pari kohdetta oli kalustettu ja sisustettu pelkästään Ikean tuotteilla. Mikään niistä ei kuitenkaan ollut suoraan se meidän juttu, vaan muutamia yksityiskohtia saatiin poimittua mieliimme. Sisustuksessa oli sama linjaus kuin itse rakennuksissa, sisustukset eivät ole tällaisen pienen budjetin rakentajalle mieleen.


"Kulta, sulkisitko kuitenkin verhot ensin..."
Perinteisempää makkaria. Sängynpäädystä tulikin heti mieleen,
että voisiko sitä itse tehdä.


Pirteä, iloinen. Mahdollinen väri lastenhuoneeseen.


Hyvä vaihtoehto perinteiselle laatoitukselle. Akryylibetoni/epoksi pinnoite.

1 kommentti:

  1. Eikö se nyt olis oikeesti vähän kiva ku naapurit kattelis makuuhuoneen touhuja?? ;)

    Onhan nuo talot yliampuvia ja sellainen minunki talo tulee sit ku olen iso :D

    VastaaPoista