keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Sisätäyttö ja routasuojaus
Pitkän ja hartaan odottelun jälkeen homma nytkähti jälleen eteenpäin. Vuorossa oli sokkelin sisätäyttö ja ulkopuolen routasuojaus. Tuttuun tyyliin päivä alkoi jo seitsemältä. Kaivuri Seppo olikin jo odottelemassa ja suunnittelemassa päivän työjärjestystä.

Edellisenä päivänä olin käynyt asentamassa patolevyt sokkelin ympärille ja levittelemässä suodatinkankaat sokkelin sisäpuolelle. Niinhän siinä kävi, että kangas loppui tietenkin kesken ja rautakauppa oli jo sukenut ovensa siltä päivältä. Niinpä seuraavana päivänä piti hyökätä kauppaan heti ovien auettua.

Ensimmäisenä aloitettiin sadevesikaivon asentamisella. Saatiin samalla kulkureitti kaivurille talon, tai tässä vaiheessa sokkelin takapuolelle. Kaivon asentaminen ei ollut pitkäkestoinen homma ja niinpä lähin samantien rautakauppaan hakemaan puuttuvaa kangasta. No, tietenkin kaupalta oli loppunut juuri se rullakoko joka olisi ollut tarpeisiin sopiva, niin täytyi tyytyä pienempään pakettiin. Nuukana kun en ottanut sitä seuraavaksi isompaa rullaa. 

Jälleen tuli huomattua, etten ollut huomannut valmistella edellisenä päivänä kaikkea, onneksi kokeneemmat ovat perään katsomassa. Sokkelin sisäpuolen styroksit olivat jääneet kokonaan laittamatta. Niinpä Seppo tuli levittelemään kangasta ja minä aloin laittamaan styrokseja.

Toiselle laidalle kun olin saanut styroksit laitettua piti rientää jo seuraavaan paikkaan. Tärylätkän vuokraaja oli vain 20 min paikalla joten samantien liikenteeseen ja lätkää hakemaan. Ja tietenkin samaa kyytiä takaisin, jatkamaan styroksien laittoa. Ei paljon ehtinyt kuvailemaan eri työvaiheita, sillä sen verran kiirettä piti. Hommien piti kuitenkin simahtaa siihen malliin ettei koneen ja kuljettajan tarvi turhan panttina odotella. Suuret kiitokset Sepolle, joka teki paljon muutakin kuin konehommia. Yksin ei olisi millään ehtinyt laittaa kaikkia valmiiksi.

Sisäpuolen eristyksen jälkeen kiire hieman helpotti. Aamun nuukailu kostautui, kun suodatinkangasta menikin vielä sokkelin ulkopuolelle. Niinpä toiseen kauppaan hakemaan 200 neliön rulla kangasta. Onneksi Muhokselta löytyy rakennustarvike kauppoja kaksin kappalein. 


Kiire jatkui sisätäyttöjen jälkeen. Ulkopuolen routasuojaus piti saada tämän päivän aikana valmiiksi. Jotta homma ei olisi liian helppo, väärin lasketut styroksit loppuivat kesken niin minulta, kuin rautakaupan myymälästä. Onneksi Anttu-veli pääsi vapaapäivältä hätiin ja kävi hakemassa Rautian toiselta varastolta kuormallisen.

Onneksi päivä oli aurinkoinen ja mukava tuuli piti lentävät ystävät loitolla. Tulipa huomattua se miten hyvin sitä prjää päivänkin kolmella ruisleivällä, 1,5 litran jaffalla ja 3 litran vedellä. Nopeasti vierähti 14 tuntinen päivä, työn touhussa. 
Jatkosta ei sitten ole täyttä varmuutta. Toivottavasti heti elokuun alussa tulee timpurit hommiin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti