sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Loppukiireitä

Kiire painaa päälle ja ajatukset ovat olleet viimeisissä työvaiheissa ja muuttamisessa niin tiiviisti, että blogikin on jäänyt hieman unholaan. Toivottavasti tämä sallitaan.

Muuttoon enää 11 päivää ja niistä seitsemänä päivänä voi tehdä hommia raksalla. Ja sitä hommaa vielä riittää. Yksi projektin tärkeimmistä tavoitteista jäi sittenkin saavuttamatta, sillä alusta asti periaatteemme oli se että keskeneräiseen ei muuteta. Viimeisien työvaiheiden aikataulutus olikin hankalaa ja irtisanoimme edellisen asunnon liian aikaisin.


Pesu- ja kodinhoitohuone
Lähes valmis makkari

Keittiö ja välitilan vaneri työstövaiheessa


Nyt tilanne Haaveilukivellä on se, että kausteet ovat kodinhoitohuonetta lukuunottamatta asennettu. Kodari odottaa vielä laattoja lattiaan ja toivottavasti ne on lattiassa heti alkuviikosta, jonka jälkeen kalusteet paikoilleen. Keittiö alkaa olemaan lähes valmiina. Keittiön välitilaan ostimme koivuvanerin Oulun laatuvanerista. Vanhempien makkari on listoja ja sähkärin käyntiä vaille valmis. Sähkäri tulee ensiviikolla ja sen jälkeen päästään laittamaan muuallekkin laminaatit. Kodinkoneet tulivat perjantaina ja ne odottavat vielä paketeissaan. Sauna on vielä alumiinipaperilla ja taitaa olla niin, että saunaa naputellaan sitten kotona, eikä raksalla. Kyllähän se syö miestä!


Milloin tää kaaos loppuu


Kuten jo alussa kerroin, on ajatukset olleet tiivisti jo muutossa. Tämä on ehkä näkynyt jo hieman työmotivaatiossa ja jotenkin tuntuu siltä, ettei malta odottaa enää päivääkään. Vielä pitää kuitenkin kiristää hieman ruuvia, onneksi on varaa eikä kanta napsahda poikki :)4 kommenttia:

 1. Tsemppiä loppurutistukseen! Nuo viimeiset päivät kuluvat tosi nopeasti ja kohta olette jo uudessa kodissa. Meillä sauna oli muuten valmis, mutta lasit puuttuivat, niin eipä saunomaan kuitenkaan päässyt kuin vasta nyt viikonloppuna eli 3 viikkoa muutosta.

  VastaaPoista
 2. hei! Mitä teette vanerille jotta kestää kosteutta yms?:)-jane

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelen vastauksen viivästymistä.

   Vaneri käsiteltiin Teknoksen HELO aqua 40 erikoislakalla. Tuote on huomattavasti halvempaa kuin venelakka ja säilyttää puun oman värin. Lakka kestää hyvin kulutusta ja iskuja, eikä pesuaineet, rasva ja öljy vahingoita lakkakalvoa. Lakka estää myös puun harmaantumisen.

   Poista
  2. Tosi hyvältä näyttää teidän vaneri! Paremmalta kuin meillä ;)

   Eikö tuo erikoislakka tummentanut vaneria ollenkaan? Olemme nimittäin nyt rakentamassa omaa taloa ja mies haluaisi yläkaapittoman keittiön taustaseinän tehdä kokonaan vanerista. Sanoin, että se sopisi kyllä, jos vaneri säilyttäisi kauniin luonnollisen värinsä... Meillä kun vanerista tuli kellertävä juuri sillä venelakalla. Ihan kaunis sekin on, mutta en koko seinää silti tekisi venelakatulla vanerilla.

   Poista