maanantai 1. huhtikuuta 2013

Leikkihuoneen piristysseinä

Lasten leikkihuoneeseen päätettiin tehdä hieman piristävä auringonpaiste, sillä huoneeseen ei muuten pääse aurinko paistamaan. Äiskä sai "vapaat kädet" ideointiin ja toteutukseen. Äiskän kaverina oli Liisa, joka olikin suurena apuna sävyjen löytämisessä, maalien hankinnassa kuin itse maalaamisessakin.

Seinä maalattiin Teknoksen keltaisella (T1001) maalilla kuviotelaa käyttäen. Maaliin sekoitettiin Tikkurilan kuviointimaalauslisäine, jonka tarkoituksena on lisätä työskentelyaikaa ja lisäksi tekee maalista kuultavan. Maalaus onnistui kaikinpuolin hyvin, vaikkakin tela pärski maalia melkoisesti. Maalattavaan seinään ei tehty rajauksia teipillä, vaan maalauksen reunat jätettiin tarkoituksella rosoisiksi,






Ainut haittapuoli maalauksessa on se, jota ei tietenkään osattu etukäteen ajatella. Maalattu seinä on ikkunaa vastapäätä ja kirkkaan keltainen väri heijstaa muut seinät kellertäviksi. Nyt onkin mietintäaika menossa, miten "ongelma" ratkaistaan. Maalatakko muut seinät tummemaksi, luopua keltaisesta seinästä kokonaan vai antaako vain olla ja totutella erilaiseen värimaailmaan.



Huomaatko eron?
Molempien huoneiden seinissä samat maalit.



Mikäli lukijoilla on ajatuksia ongelman ratkaisemiseksi, ottaisimme ideoita mielellämme vastaan.


3 kommenttia:

  1. Tuo on niin raikas tuo keltainen! :) Minun ehdotus olisi maalata mustalla liitutaulumaalilla toinen sivuseinistä. Tai miten olisi violetti seinä keltaisen kaveriksi. Veisiköhän vastaväri keltaiselta tehoa..

    VastaaPoista
  2. Ei muuta kuin annatte olla! :) Tässävaiheessa sitä kiinnittää tuommoisiin huomiota,mutta kun muutatte asumaan,että pian itsekään edes ajattele asiaa. Vieraat tuskin edes kiinnittää asiaan huomiota.

    VastaaPoista
  3. AinoS kiitti vinkeistä :) täytyy miettiä vielä. Jotenki ei haluais alkaa muita seiniä muilla väreillä maalaamaan.
    Anonyymi, samaa ollaan mietitty. Ehkä kun saa huoneen kalustettua (nekin imee sitä väriä itseensä kuten kävi jo vaatekaapeille) niin keltasuutta tuskin edes huomaa.

    VastaaPoista