keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Lopultakin

Lukijat ovat jo varmasti kuumeisesti odottaneet uusia päivityksiä ja kuvia, tietäen että valmista pitäisi jo olla ja muuttokin takana. Näin on! Vihdoinkin päästy muuttamaan omaan kotiin.

Ennen kuin alan hehkuttamaan uuden kodin auvoista ja ihanaa elämää, täytyy kelata pari viikkoa ajassa taakse päin.

Kuten aiemmin kerroin, aikataulutus petti melkoisesti viime metreillä.  Muuttopäivä oli 24.4. ja silloin tilanne oli täysin levällään. Laatoituksien viimeiset saumaukset laattamiehet tekivät edellisenä päivänä ja putkimiehillä oli oikeastaan kaikki laittamatta, ei vettä, ei ilmastointia. Muutto tavarat jouduttiin oikeastaan viemään rakennustyömaalle.

Muuttohässäkkää


Perjantaina 26.4. putkimiehetkin saivat urakkansa päätökseen ja itse pääsimme siivoamaan ja järjestelemään paikkoja. Olimme kaksi yötä "evakossa" ja sinä aikana hommat saatiin sille mallille että perjantai-iltana päästiin jotenkuten asumaan. Ensimmäiset päivät ei ollu niitä helpoimpia. Tavaraa ja työkaluja joka paikassa, pölyä ja hiekkaa kantautuu valtavat määrät jne.

Tällä hetkellä "asumispää" on täysin valmis, mutta sauna on vielä vaiheessa ja siellä seinien panelointi menossa. Toivon mukaan sekin saadaan pikapuoliin valmiiksi ja päästään sitten viimeistelemään ulkopuolen rakenteita.

Otoksia muuttopäivänä


Nautiskelua


Toivottavasti jatkossa ehtii tännekkin lisäilemään hieman tiheämmin luettavaa ja katseltavaa.

3 kommenttia:

  1. Kiva oli lukea blogianne! Oma projektimme on siinä vaiheessa, että tonttikauppoja hierotaan odotellessa mahdollisuutta maaperätutkimuksen tekoon! Tämä päivä kului lukiessa blogianne läpi ja pieni into oman työmäärän lisäämiseen syttyi :) Aikomuksena oli jokin viittävaille valmisratkaisu, mutta tämä blogi kuvasi hauskasti eri työvaiheita ja sattuneita hässäköitä joista ei kokonaan raskisi vaille jäädä:) vaikka amatöörejä ollaankin, kyllähän tuota osataan jo molemmat naulapyssyä käyttää. Ei muuta ku jälkikasvulle raksaliivejä metästään myyjäisistä! :)

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti kannattaa tehdä itse mahdollisimman paljon, jos on vähääkään taitoa ja taitoahan karttuu tekemällä :) Suosittelen lämpimästi tekemään itse mahdollisimman paljon. Projektia suunnitellessa kannattaa käyttää aikaa valvojan valintaan ja miettimiseen. Meillä valvojan kanssa yhteistyö toimi erittäin hyvin ja aina sai apua kun kysyttävää tuli. Ensikertalaisena joutuu kuitenkin nojautumaan valvojan ammattitaitoon. Toinen seikka on tietenkin mahdollisen talotoimittajan valinta. Myös siihen suuntaan täytyy yhteyksien toimia. Mikäli Oulun alueelle kaavailette, niin suosittelen ehdottomasti Puroilaa.

    VastaaPoista