tiistai 5. maaliskuuta 2013

Sisäkaton maalaus

Eipä ole ollut kehumista tässä postausten määrässä. Turhan pitkä tauko tuli, mutta hengissä ollaan ja projekti etenee.

Nyt on koittanut ns. työläät ja hitaat työvaiheet. Monta viikkoa tehty samoja hommia, mutta hiljalleen loppu häämöttää. Katot ovat nyt pintamaalilla ja seinien pohjamaalaus ja "vimistely" on menneillään.

Pieni kömmähdys kävi katon maalaamisessa. Pohjamaalauksen jälkeen katto näytti oikein hyvältä, mutta pintamaalauksen jälkeen lopputulos oli aivan kamala. Joka kohdasta peilasi telan jäljet. Syyksi paljastui väärä maali, jonka olin ostanut. Kattomaaliksi minulle myytiin Tikkurilan Siroplast 7, puolihimmeä kattomaali. Hieman ehti jo pelko hiipiä puseroon... entä jos lopputulos on sama eri maalilla. Katto maalattiin uudestaan täyshimmeällä Siroplast kakkosella ja varmuuden vuoksi pitempi nukkaisella telalla. Onneksi lopputulos toisen maalauksen jälkeen erinomainen. Kattoon kannattaa siis valita aina täyshimmeä maali. Toki voi onnistua kiiltävämmilläkin mutta, vaatii paljon enemmän työtä onnistuakseen.Ensimmäinen versioKatto uudelleen maalattuna. Selkeä ero :)
 

Viimeviikolla parina päivänä oli erinomaiset ilmat ulkohommiin ja kuin tilauksesta lumetkin tuli alas katolta. Niinpä oli oikein hyvät olosuhteet muurata piippu täyteen mittaan. Nyt odottellaan vain peltejä, jotta katto pitää taas vesisateillakin.

Loppuviikko menee vielä seinien kimpussa ja voi olla että, jonkin asteinen kiirekkin tulee vielä tälle viikolle. Ensi maanantaina on tulossa jo kalusteet ja samalle päivälle alkaisi laatoitukset. Ennen laatoitusta pitäisi olla monta hommaa tehtynä, seinät maalattu, lattia hiottu ja primerit levitelty. Mutta eihän se kiire haitta, kun taktiikkana on ollut "alku täysillä ja loppua kohti kiristetään".

4 kommenttia:

 1. mä tuun kaitsee lampaita niin pääse emäntäkin maalailee :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tule! Kiitos! :) huomenna sitten pääsen huiskiin maalia seiniin.

   Poista
 2. Ihanaa! Noin pitkällä jo! Ja niin valoisan vaaleaa! I like!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. on ihanaa, loppusuoralla ollaan :) Huomenna maalataan mh värillisiä seiniä. Lasten leikkihuoneeseen tulee yks seinä keltaseks, työhuoneeseen kaks mustaa seinää, meidän mh yks seinä tumman harmaaksi :D Muut jää valkoiseksi, eli vaaleana pysyy!

   Poista