torstai 14. maaliskuuta 2013

Kalustetoimitus, laatoitusta ja saunan rakentelua

Työmaalla on käynyt melkoinen trafiikki tämän viikon aikana.

Maanantaina alkoi laatoitukset. Laatoitukset päätettiin aloittaa keittiöstä ja ruokailutilasta, jotta vältyttäisiin turhalta sotkeutumiselta ja vaurioitumiselta. Myös kalusteasennukset päästäisiin aloittamaan keittiöstä. Samalle päivälle tuli myös kaikki Puustellin kalusteet. Melkoinen määrä tavaraa onkin nyt varastoituna olohuoneeseen ja makkareihin. Hieman jo hirvittää että löytyykö kaikille osille ja ruuveille oma paikka.


Huokaus...


Keskiviikkona laattamies kävi saumaamassa laatat. Onneksi saimme hankittua Weberin mustan saumauslaatin, joka on todellakin musta, eikä hieman harmahtava kuten Kiillon vastaava tuote. Lopputulos oli todella hyvän näköinen.Keittiön laatoitus


Keskivikkona myös muurari kävi viimeistelemässä työnsä. Muurari pinnoitti uunin ja laittoi luukut paikoillen yhtä nuohousluukkua lukuunottamatta, sillä sitä en ollut muistanut hankkia. Uuni pinnoitettiin karkealla antiikkilaastilla. Etukäteen olimme suunnitelleet että uuni maalataan pinnoituksen jälkeen valkoiseksi, mutta uunista tuli erittäin hyvänvärinen pelkällä laastilla. Antiikkilaasti on lähes luonnon valkoinen. Onpahan jossakin hieman eri sävyä valkoisesta. Nyt vain odotetaan pari päivää ja aletaan hieman polttelemaan pikku tikkuja.
Uuni valmiinaItse olen päässyt taas oikeisiin töihin. Maalaus yms. pikkutarkat hommat ovat jätetty vähäksi aikaa tauolle ja nyt olen yrittänyt saada saunan ja pesuhuoneen hommia eteenpäin. Pähkäilyä on aiheuttanut saunan lasiseinä. Laittaako vai ei. Jos laittaa, niin minkä kokoinen. Tänään nyt sitten teimme päätöksen ja päädyimme valmiiseen Cellon saunalasi pakettiin. Muurauksessa lasille jätetty tila kävi pieneksi valitsemallemme lasille, joten tänään leikkelin aukkoa hieman isommaksi. Myös suihkun hankulmarasioiden asennus tuotti päänvaivaa. Onneksi netistä ja paikallisesta rautakaupasta löytyi apu. Muuraustuki hanakulmarasialle oli verraton apu. Muuraustuki asennettiin hanakulmien sisäkierteisiin ja tuet kiinnitettiin harkkoon. Sen jälkeen täytin aukot uretaanilla ja muurauslaastilla. Nyt on hanakulmarasiat suorassa joka suuntaan.  Pesuhuoneen seinät ovat nyt kertaalleen tasoitettu märkätilatasoitteella. Tavoitteena on että pesuhuone ja sauna on laatoituskunnossa viikolla 13. Ennen sitä onkin vielä laitettava saunaan höyrynsulku, sekä vesieristeet kaikkiin märkätiloihin.Muuraustuki ja hanakulmarasiat

2 kommenttia:

  1. Ihan mielenkiinnosta kysyn että miten teidän rakennustarkastaja suhtautu tuohon ku käytitte eri tuoteperheen tuotetta saumaukseen?

    VastaaPoista
  2. Hei vain Leijonaemo. Eipä ollut asiasta valvojan kanssa puhetta, mutta asia varmistettiin rautakaupasta jossa todettiin ettei ole mitään ongelmaa. Valmistajat tietenkin suosittelevat oman tuoteperheen tuotteita. Tärkeintä on että vesieristeiden kanssa käytetään saman valmistajan tuotteita, esim. primerit ja vedeneriste ovat samaa merrkiä.

    VastaaPoista