sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Vanhan rakennuksen purkaminen

Vihdoinkin ... Odotus on päättynyt. Vanhan talon purkaminen on alkanut ja perheeseemme syntyi 29.3. pieni poikavauva. Haaveilukivellä eletään onnen aikaa.

Aivan viime viikkoihin asti meillä oli tarkoitus purkaa rakennus omin voimin ja käsipelillä. Puntaroimme kuitenkin aikataulutusta ja työmäärää, sekä mahdollisia kustannuksia. Päätimme kuitenkin kysyä tarjouksen paikalliselta purkufirmalta. Vertasimme tarjousta viimesyksyiseen saunarakennuksen purkuun ja totesimme, että tulee jopa edullisemmaksi ottaa purkaminen urakkana. Kolmas vaihtoehto olisi tietenkin ollut se, että olisimme yrittäneet tarjota rakennusta yksityisen henkilön purettavaksi. Tähän vaihtoehtoon liittyi kuitenkin mielestämme niin paljon riskejä kuten aikataulun viivästyminen, jätteiden jääminen omalle nurkille jne. Tätä ei siis harkittu todellisena vaihtoehtona.

Purkutyöt alkoivat hieman myöhässä ennalta ajatellusta aikataulusta. Purkutöiden alkua viivästytti ullakolta löytynyt savukranaatti, joka viivästytti kahdella viikolla töiden aloittamista. Poliisit kävivät ensin toteamassa kranaatin puolustusvoimien tuotteeksi ja ilmoittivat siitä PV:n edustajille, jotka kävivät noutamassa kranaatin noin kaksi viikkoa löytymisen jälkeen.

Purkutyö käynnistyi torstaina 27.3. Purkutyön suoritti Suomen Tehopurku Oy. Pari päivää aiemmin urakoitsija oli tuonut koneen pihallemme. Ajattelin etukäteen ettei työssä mene päivää kauemmin, mutta kahden päivän jälkeen talo oli purettu vasta välipohjan tasalle. Yllättävän hidasta hommaa, sillä materiaalien lajittelu tapahtuu jo tässä piha-alueella. 

Näinpä se talovanhus tuli elinkaarensa päähän ja saa väistyä uuden rakennuksen tieltä. Purkutyöhön meni aikaa kaikkiaan noin viikon verran. Isompia yllätyksiä ei tullut, muuta kuin nettikaapeli meni poikki. Kaapeli oli muutaman metrin matkalta jäänyt vielä kaivamatta maahan ja isolla koneella liian läheltä kun rouhii, niin senhän arvaa miten siinä käy. Tämä tietenkin sattui tallentumaan videolle. Nyt olemmekin olleet mokkulan varassa muutaman päivän. 

Ensiviikolla alkaa tallin pohjien kaivaminen. Saapa nähdä miten se onnistuu, routa on varmasti vielä melko syvällä.

7 kommenttia:

 1. Joko talli on valmis? Omaa pitäisi alotella keväällä niin vinkit kelpaisi...

  VastaaPoista
 2. Päivitelkäähän tuo tallirojekti vielä...

  VastaaPoista
 3. Kiitos blogista.

  Paljon mietittävää tulevaan projektiini. Mukava lukea selkeää ja jopa positiivista tekstiä. Tästä saa hyvin yleiskuvaa rakentamisen kiermuroista ja niiden oikomisesta.

  Laitahan vielä tallista tietoja.

  Hyvä homma.

  VastaaPoista
 4. Oispa ollu mukava lukia rojektin vaiheet loppuun saakka.

  VastaaPoista
 5. Harmi kun näin hyvä projektikuvaus vähää vaille kesken. Onko päivityksiä enää odotettavissa?

  VastaaPoista
 6. Kiitos kirjoituksesta. Mielenkiintoisia nämä purkutyöt. Tuttavalla myös sellainen tulossa eteen. Ei kyllä kauaa mennyt, jos vain viikon otti koko purkuprojekti. Yllättävän nopeaa, olisin ajatellut että menee kauemman. Mitä tallille kuuluu nykypäivänä, oliko onnistunut projekti?

  VastaaPoista
 7. Kyllä tuossa purkamisessa varmasti tosiaan se muutama päivä menee. Naapurilla myös alkamassa kokonaispurkutyöt. Kiva kuulla ja nähdä sitten, miten meni.

  VastaaPoista