torstai 24. toukokuuta 2012

Keittiö

Pitkä ja tapahtumarikas päivä alkaa olla lopuillaan. Vielä kuitenkin paukut riittää pikaiseen päivitykseen ennen nukkumaan menoa.

Aamupäivästä jo lähdimme liikenteeseen. Sen jälkeen ei ollakkaan kuin pikaiset "varikkopysähdykset" tehty kotona ja "huollettu" lapset uutta reissua varten. Ensimmäinen etappi Lehtolantiellä. Bongasimme käytettynä lasten kiikun netistä ja kävimme sen pystyttämässä. Saadaan tontille lapsille hieman virikkeitä. Tänään olikin yksi alkukesän lämpimimmistä päivistä, hyvin tarkeni t-paita päällä. Samalla tuli tehtyä veneeseen pientä keväthuoltoa, vesien pumppamista ja akun latausta. Toivottavasti sitä ehtii vähän kesän aikana veneilemäänkin.

Seuraavaksi otettiin suunta kaupunkiin. Tarkoitus oli käydä Puustellilla vielä tekemässä pieniä muutoksia keittiökuviin. Keittiössä muutettiin vielä kaappien leveyksiä ja kätisyyksiä. Lisäksi toiselta seinältä poistettiin kaapit kokonaan. Samalla liesituuletin vaihtui leveämpään malliin. Jäteastioiden laatikoita järjesteltiin vielä uusiksi. Päädyttiin ratkaisuun jossa jäteastiat eivät ole perinteisellä paikalla altaan alla, vaan kapeammassa laatikostossa astianpesukoneen vieressä.

Keittiön matalaa väliseinää mietimme pitkään. Alkuperäisessä suunnitelmassa se onkin ollut mukana, mutta jossain vaiheessa se jätettiin pois. Nyt kuitenkin päädyttiin jälleen siihen että, seinä on siinä ja pysyy. Seinä mahdollistaa pistorasioiden helpon ja edullisen sijoittamisen, sillä seinän vieressä olevaa tasoa tullaan varmasti käyttämään leipomiseen yms. Samalla seinä suojaa hieman tavaroita ruokailutilassa kulkiessa. Ja mikä tärkeintä, seinä antaa hieman näkösuojaa etteivät kaikki rojut aina näy ihan ensimmäsenä - Koska meillä ei ole aina siistiä!!!

Kodinhoitohuoneen kuvat olivat jo päässeet unohtumaan ja halusimme vielä tarkastaa ne kertaalleen läpi. Niihin ei sitten loppujan lopuksi tarvinnut enää muutoksia tehdä.

Muutoksien jälkeen laskettu hinta meni aika tasan aikaisemman hinnan kanssa. Ostajan eduksi jäi 6 euroa :D . Lisäksi myyjä antoi vielä vanhana messutarjouksena Siemensin induktiotason kaupanpäälle.

Ennakkoasetelma meillä olikin jo se että, kaupat tehdään samalla reissulla. Ja niinhän siinä kävi, että lyötiin kättä päälle ja kaupat tehtiin. 

Voimme kyllä suositella tämänhetkisen kokemuksemme mukaan Puustellia kaikille rakentajille ja remontoijille. Palvelu on ollut aivan mahtavaa ja sujuvaa, lisäksi erittäin asiantuntevaa. Vaikka myyjä hieman varoitteli ensitapaamisella, ettei hinta ole välttämättä Oulun edullisin mutta, toisin kävi. Hinta oli edullisin saamistamme tarjouksista. 

Skannattu kuva hieman epätarkkana. Kuva ruokailutilasta katsottuna. Vasemmalla näkyvä valkoinen möhkäle on leivinuuni (luukku puuttuu)
Pitkän mietinnän jälkeen välisinä jäi paikalleen alkuperäisen suunnitelman mukaisesti.
Nyt on jälleen yksi asia pois mielestä ja saa keskittyä seuraaviin vaiheisiin. Keittiölle ei tarvi uhrata ajatustakaan, kuin vasta väliseinien valmistuttua. Siinä vaiheessa myyjä tulee ottamaan tarkistusmittaukset. Kalustekuvien valmistumisen jälkeen saadaan lopulliset sähkö ja LVI kuvat. 2 kommenttia: