keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Sähköä

Pitäähän sitä mökissä sähköt olla... kuulemma. Eikä niitä näköjään ilmaiseksi saa.


Sähkösuunnitelman teossa vierähti aamupäivä. Suoraan yövuorosta miettimään pistorasioiden ja valaisimien paikkoja, millaisia valaisimia minnekkin, ledi versus halogen. Yritin kyllä itselleni vakuuttaa, että järki luistaa valvotun yön jälkeen, mutta ehkä olin suunnittelijalle se unelma asiakas joka vain nyökyttää päätään kun kalleinta tarjotaan. Ehkä toimin siis syyntakeettomasti ja katsotaan valmis suunnitelma ja muutellaan niitä sitten tarvittaessa :D


Mitään sen ihmellisempiä sähköhienouksia ei taloomme tule. Tietysti normaalit kaapeloinnit (TV,ATK) jokaiseen makuuhuoneeseen ja pistorasioita mahdollisimman käytännöllisiin nurkkiin. Valaisimina tulee olemaan sekä normaaleja kattovalaisimia, että uppokanta led-spotteja. Led spotit puolsivat paikkaansa energia tehokkuudellaan ja yllätyksekseni hintakaan ei ollut huima verrattuna perinteiseen halogen spottiin. Spotit varustetaan himmentimellä isoimmassa makuuhuoneessa, sekä olohuoneessa. Olohuoneen ja ruokailutilan ikkunoiden yläpuolelle halusimme pistorasiat, lähinnä jouluvaloja varten. 


Ulkovalaisimet hankimme itse myöhemmässä vaiheessa ja lisäksi tulee varaus pihavaloille. 


Vanhaan mökkiin tulee maakaapelina 3 x 25 A virta. Maakaapeli napsastaan poikki ja jatketaan uudelle talolle, jonne tulee spk. Vanhan talon kulmalle vedetään vielä voimavirta pistoke, josta saadaan sitten kätevästi työmaasähkö sirrettävälle työmaakeskukselle.


Suunniteman valmistuttua voidaan sitten vähän kilpailuttaa sähköurakkaa, avaimet käteen periaatteella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti