keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Ajatuksia sisustuksesta

Sisustuksemme tulee olemaan avaraa, valoisaa, selkeälinjaista ja hieman modernia.

Molempia meitä miellyttää väreinä valkoinen, musta ja harmaan eri sävyt. Ja onneksi meillä on samanlainen tyyli ja näkemys asioista! Helpottaa huomattavasti ku ei tarvi kinata keskenään sisustuksesta :D

Hyvin alkaa jo hahmottumaan kiintokalusteiden värit, pintamateriaalit ja jo paljolti sisustus muutenkin. Vaaleaa tulee olemaan, pilkahdus jotain pirteää väriä. Mutta pääpaino on sitten tuoda sisustusmateriaaleilla väriä.


Lattiamateriaaleina mahdollisesti:

keittiö (tumman) harmaa laatta

ruokailutila/olohuone/makuuhuoneet vaaleaa laminaattia

eteinen (tumman) harmaa laatta.

kodinhoitohuone (tumman) harmaa laatta.

Wc ja pesuhuone väreiltään mustavalkoisia.Stadshem -tämä kuva on erään ruotsalaisen asunnonvälitysfirman sivuilta


Ylläolevassa kuvassa miellyttää valkoiset yläkaapit. Meilläkin yhtenä ajatuksena laittaa samantyyppiset kaapistot ylös, juurikin vetimettömänä ja ehkä kahdet päällekäin.

Keittiön kalusteet ovat näillä näkymin valkoharmaat tai valkomustat, taso tumma laminaatti.

Värinä tulee jokatapauksessa yläkaapeissa olemaan mattavalkoinen. Nyt vaan ootetaan firmojen piirustuksia niin näkee tuleeko yläkaapit noin kuten kuvassa vai yhdet korkeammat kaapit ylös.

Välitilaan ollaan mietitty vaaleaa laattaa tai lasia. Muitakin vaihtoehtoja on mietitty ja heittäkääpä ideoita te lukijat! sellainen kuitenkin joka on helppo pitää puhtaana.. tässähän on aikaa miettiä ja suunnitella.

Alaosan kaapistot tulee jonkinmoisella vetimellä ja tosiaankin väriltään tumma, joko harmaa tai ihan mustaakin vaihtoehtoa on mietitty.

Astianpesukone (integroituna) halutaan ergonomiselle tasolle. Sen lähelle astiakaapit ja allas.

Keittiön allas tulee varmaankin olemaan yksi isohko tasoon upotettu allas.Ollaan tosiaan kierrelty jo muutamissa keittiöfirmoissa keskustelemassa ja suunnittelemassa kiintokalusteet kaikkiin tiloihin.

Ensin käytiin Domuksessa, jossa yllätykseksemme kului aikaa vain puoli tuntia.
Toiseksi lähdimme katsastaan mitä Puustellilla on meille tarjota. Paljolti samoja vaihtoehtoja oli molemmissa. Mutta aikaa kului 2,5 tuntia.
Kolmanneksi ollaan käyty Keittiömaailmassa, ja aikaa meni sielläkin suunnitteluun ja kiertelyyn suunnilleen 2,5 tuntia.

Etukäteen kannattaa miettiä mitä haluaa/mitä ei halua omaan keittiöön. Mekin kun on jo monessa vuokra-asunnossa asuttu ja erilaisissa keittiöissä tolskattu niin hyvin tietää miten tahtoo oman keittiön toimivan.
Haluaako kaappeja vai vetolaatikkoja, maustekaappia, kiinteää leikkuulautaa, nurkkakaappeja hyllyillä jne jne..

Kaikista keittiöfirmoista jäi oikein hyvä maku, voidaan suositella paikkoja muillekin. Nyt vain odotellaan seuraavia käyntejä jossa katsotaan 3D kuvat ja kustannusarviot. Sillekin kerralle pyydettiin varata aikaa 2-3tuntia. Ainakin tullaan tarvitseen lastenhoitajia :D

Meillä on tarkoitus vielä käydä muutamassa firmassa. Jokaisesta saa kuitenkin eri ideoita ja ajatuksia, vaikkakin materiaaleissa ei kovin suuria eroja ole.
Jokaisella myyjällä on kuitenkin ne omat näkemyksensä ja niitä on kiva kuunnella ja poimia sieltä ne omimmat jutut. Ja kun ei ole kiirettä vielä päättää kalusteita, niin kiva käydä rauhassa useampi paikka.

3 kommenttia:

  1. Heippadei..päätinpä kommentoida tuota keittiön välitila-jutskaa: Olen useassa nykykeittiössä nähnyt ja omaankin köökkiin tuli toteutettua malli, jossa välitilaan laitetaan lasi. Lasin takaisen seinän voi maalata mieleisekseen ja joillakin olen nähnyt hienoja tapetteja/kuviojutskia siinä. Etuna on ehdottomasti se puhtaanapito, joka on tasaisen lasin takia helppoa :)

    VastaaPoista
  2. Toooosi mukavaa seurata nyt teidän "pesänrakennuspuuhia"!! Kiitos, Samppa, vinkistä, en tiennytkään tästä aikaisemmin. Tästä jää teillekin mahtavat muistot, ainutkertaiset! ONNEA JA ILOA PROJEKTIINNE!!!!!

    VastaaPoista
  3. Täältä löytyy lastenvahti :D

    VastaaPoista