keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Muurame & Jopera

Pitkä päivä takana. Täytyy myöntää, että kahdessa paikassa käynti vaatii aika paljon energiaa ja kärsivällisyyttä. LIsäksi aikataulujen arviointi on melko hankalaa. Yhdessä paikassa voi selvitä puolessa tunnissa ja toisessa paikassa menee lähemmäs parituntia.

Ensin oli vuorossa Muurame talot. Täytyy valitettavasti sanoa että tässä paikassa ensivaikutelma et ollut kovin positiivinen. Toimisto oli hujan hajan, yhdessä pöydässä oli ilmeisesti jalka pettänyt ja myyjällä piti raivata työpöydälle tilaa jotta päästäisiin asiaan. No... nämähän on tietenkin sellaisia asioita, joita kaikki eivät niinkään ajattele, mutta itselläni ne pistivät heti silmään.

Muurame ei pystynyt tekemään tarjousta meidän pohjakuvasta. Niinpä meidän piti aika pikaisesti katsoa heidän mallistostaan pohja, joka olisi mahdollisimman saman tyylinen meidän pohjan kanssa. Pohjaksi valikoitui Kortemäki A-136. Ranttuja kun olemme, niin sehän ei kelvannut suorilta. Seiniä olisi pitänyt siirrellä, lyhentää ja jatkaa. Muutenhan siinä ei olisi ollut mitään ongelmaa, mutta jokaisesta muutoksesta lyödään lisää taaloja tiskiin. Samoin kuin JT-talolla, muurame tarjoaa keveimmillään vain sisustusvalmiita paketteja. Mielenkiintomme hiipui lopullisesti siinä vaiheessa, kun myyjä alkoi kyselemään sisustusmateriaaleja, kiintokalusteita, kodinkoneiden malleja, kiukaan malleja jne. Ei ole meidän tyyli vielä tässä vaiheessa päättää noin kauaskantoisia asioita. Joillekkin sellainen tyyli passaa oikein mainiosti, mutta meille tuntuu vieraalta, tässä vaiheessa miettiä tuleeko saunaan sellainen kiuas jossa on 75 kiloa kiviä, vai sellainen jossa on 100 kiloa kiviä. Samoin sisustus materiaalit valitsemme mieluummin siinä vaiheessa, kun kokonaisuus alkaa olemaan selvillä. 

Muuramella aikataulu venähti hieman pitkäksi, joten seuraavana ajettin sitten "hullun muulia" Joperalle, toiselle puolelle kaupunkia. Joepran toimisto oli kyllä hieno. Omakotitalo, johon oli tehty toimistotilat. Siellä ei mennytkään kauaa, kun kerroimme millaisen toimituksen haluamme. Tarjous tulee oman pohjan mukaan, säältä suojaan asennettuna. Erillishinnoitteluna pyysimme peltikatteen, sokkelin ja lattian valun. Homma oli selvillä reilussa puolessa tunnissa. Myös Jopera antoi toiminnastaa positiivisen vaikutelman. 

Näitä tarjouksia jäämme siis odottelemaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti