keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Maatyöt käyntiin!

Nyt vasta on havahtunut siihen että rakentaminen todella alkaa. Jotenkin maatöiden aloittaminen on sellainen selvin ja näkyvin merkki rakentamisen aloittamisesta.


Kaivuri-Seppo oli tuonut jo illalla koneen tontille. Hommat aloitettiin heti aamutuimaan, kuuden aikoihin. Suunnitelmana oli ensimmäisenä kaivaa tienpohja auki ja ajaa siihen hiekka ja murske. Vanhassa tontin liittymässä oli onneksi hyväkuntoinen rumpu, jota tarvitsi vain hieman jatkaa.

"Ensipuraisu"
Ennen kovin syvälle ulottuvia kaivauksia aloin selvittelemään vanhalle talolle tulevien kaapeleiden sijainteja. Samalla Seppo siirtyi talon paikalle kaivamaan pohjaa auki ja poistamaan ruokamultaa. Oulun seudun sähkö osoitti loistavaa asiakaspalvelua ja tuli samalle iltapäivälle merkitsemään talolle tulevan kaapelin sijainnin ja vieläpä ilman korvauksia. Kaapeli olikin sen verran syvällä, ettei se aiheuttanut meille sen enempää pään vaivaa.


Suodatinkangas levitettynä.
Penkan pohjalle tulevat seurantalätkät.

Ensimmäisen päivän jälkeen oli tien ja penkan paikoilta pintamaat poistettu ja suodatinkankaat levitetty. Painopenkan paikalle laitoin jokaiseen nurkkaan seurantalätkät, joista seurataan maaperän painumista kuukausittain. Aamulla alkaa sitten armoton kuorma-autoralli ja hiekan kuskaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti