perjantai 31. elokuuta 2012

Ulkoverhousta

Vajaa viikko siitä kun timpurit lopettelivat hommansa. Kamera ei vain ole oikein muistunut mukaan joten kuvia etenemisestä ei ole tullut otettua. Tässäpä korjataan sekin asia ja ensimmäiset kuvat talosta ikkunat asennettuna. 

Säät ovat suosineet rakentajaa. Nyt on ollut sopivat ilmat urakoida ulkohommat mahdollisimman pitkälle ja vetäytyä sisälle siinä vaiheessa kun oikea syksy alkaa. Viime viikolla aloittelin koolauksien laittoa. Vauhtiin kun pääsi, niin parissa päivässä ne olikin sitten paikallaan. 


Maanantai 27. elokuuta








Maanantaina pääsikin sitten ulkoverhouksen kimppuun. Pääty seinistä oli hyvä lähteä jatkamaan ja harjoittelemaan. Molemmat päädyt lähdettiin laudoittamaan ylhäältä alas, eli jatkettiin päätykolmioiden laudoituksesta. Korko sivuseinille oli helppo ottaa sitten pääty seinältä. Seiniin tuli ainoastaan vaakalaudoitus, joten homma oli helppoa ja sujuvaa. Ulkoverhous tuli laitettua paikalleen neljässä päivässä. Vielä viimeistelyt nurkkiin ja ikkunan pieliin, jonka jälkeen pääsee seuraavaan vaiheeseen. 

Keskiviikko 29. elokuuta


Rakentajan älypuhelin.


Torstai 30. elokuuta

perjantai 24. elokuuta 2012

Säältä suojaan

Mukava huomata, että vierailijoita on käynyt Haaveilukivellä runsaasti. Toivottavasti lukijat saavat jatkossakin tuoretta tekstiä projektin etenemisestä. Sehän on vain allekirjoittaneesta kiinni, mutta ainakin vielä on aikaa ja mielenkiintoa riittänyt bloggaamiseenkin.


Taloprojektimme on edennyt nyt siihen vaiheeseen, että timpurit ovat oman osuutensa tehneet ja olemme sitten niin sanotusti omillamme. Aikataulutus oli täys kymmpi, sillä kesäloma alkoi keskiviikko aamuna. Niinpä pääsen nyt omatoimisesti tolskaamaan työmaalle. Maanantain timpurit pyhittivät luonnollisesti sorsan metsästykseen, mutta tiistaina alkoi aluskatteen ja ruoteiden laitto. Tämä työvaihe kesti kaksi päivää ja torstain aikana tuulensuojalevyt heilahtivat paikoilleen. Tälle päivälle jäikin enää ikkunoiden asennus. 


Torstai 23. elokuuta. Klo 14:48...


Ja tuntia myöhemmin





Eilen pääsin itsekkin työn touhuun, alkukankeuksien jälkeen. Kun työkalut oli saatu leviteltyä ja naulaimesta puuttuva liitin oli hommattu, alkoi tulosta tulla. Koolauksia ulkoseiniin ja aloitus tietenkin takakulmalta, kaiken varalta. Mukavaa hommaa, kieltämättä. Jospa tällainen innostus jatkuisi loppuun asti, eikä hommasta tulisi pakkopullaa. 






Torstai 23. elokuuta klo: 21:00

perjantai 17. elokuuta 2012

Mökkiä pystyyn

Lopultakin! Nyt se sitten rakentaminen alkoi. Viikko ollut kaikillta osin työn täyteinen ja kiireinen, jopa niinkin, että raksalla olen ehtinyt pyörähtämään vain pikaisesti muutamana päivänä. Niinpä postauksetkin ovat jääneet vähälle.

Timpurit ilmestyivät tiistaina työmaalle. Yövuorosta tullessa kävinkin katsomassa meininkiä ja siellähän olikin hommat päässeet alkuun. Tavaraakin oli tullut lisää useita nippuja ja piha tuntui käyvän ahtaaksi. Ensimmäisenä päivänä timpurit olivat saaneet alajuoksut paikalleen ja tehtyä seinän rungot valmiiksi.

Yllätys oli keskiviikko iltana kun seinät olikin jo pystyssä. Ensimmäistä kertaa sai hieman käsitystä siitä, minkä kokoinen mökistä on tulossa, mikä huone on milläkin kohtaa ja miten ikkunat sijoittuvat. Täytyy sanoa, että yhtä hyvältä näyttää kun piirustuksissa.


Kahdessä päivässä runko pystyyn

Etupihan puolelta

Takapihan puolelta

Torstaina päästiin sitten mekin hieman hommiin. Timpurit olivat saaneet päätykolmiot valmiiksi, joten nyt oli helppo laittaa suti heilumaan ja maalata ne ennen paikalleen nostoa. Mukava olikin maalailla, kun ilma oli suosiollinen ja lapset saatiin illaksi hoitoon. Kiitokset Leppälän väelle. Ilta kävi pienestä lomasta. Illalla myöhään kuorma-auto toi vielä ison nipun kattopeltejä.


Päätykolmio

Maalattuna

Päätykolmiosta saa jo hieman käsitystä minkä värinen talosta tulee. Sävyn valinta ei ollut vaikeaa sillä olimme iskeneet silmän tuollaiseen jo aikaisemmin tuttavan talossa. Onneksi hän oli laittanut sävy koodin ylös ja saimme sen häneltä. Sävy on Tikkurilan kartasta 2686 (Tuulikki). Ilman tätä sävyn valinta olisi ollut erittäin vaikeaa, sillä valkoisestakin on lukuisia eri sävy vaihtoehtoja. 


Torstai 16.8.2012



Perjantai aamuna ennen töihinlähtöä kävin hieman katselemassa seuraavaa työvaihetta, kattoristikoiden nostoa. Nosturi tuli hieman kahdeksan jälkeen. Ennen ristikoita nostivat ikkunat ja villat sisälle, jotta ne saataisiin säältä suojaan. Niinpä en ehtinyt päänäytöstä katsomaan.

  


Työpäivän jälkeen olikin mukava käydä raksalla. Päätykolmiot ja ristikot olivat paikoillaan. Yllätyksenä itselle tuli se, että kuinka nopeasti ammattilaisilta tapahtuu nuo hommat. Neljässä päivässä runko pystyyn ja ristikot paikalleen.



17.8.2012. Timpureiden neljän päivän aikaansaannos



sunnuntai 5. elokuuta 2012

Hiljaiseloa ja odottelua

No niinhän siinä kävi, että hieman viivästyi pystytyksen aloitus. Tai oikeastaan eihän se mitään ole viivästynyt, vaan itse olimme olleet niin toiveikkaita elokuun alun aikataulusta. Timpurit ovat kuitenkin nyt kesälomansa pitäneet ja käyvät lopettelemassa edellisen kohteensa ja tulevat sen jälkeen haaveilukivelle. Viikolla 33 ilmestyvät timpurit kuvioihin. 


Tontille, tai voisiko jo sanoa raksalle on hiljalleen alkanut ilmestyä rakennusmateriaaleja. Ensimmäisenä tuli mm. tuulensuojalevyä, villoja sekä muutama palkki. Perjantaina olikin tullut jo iso nippu kattoristikoita. Nehän pitikin lähteä kiireellä peittelemään ennen viikonloppua.


Lopultakin on saatu LVI hommat selville. Loma-aika hieman sekoitti kuvioita ja tarjouksia jouduttiin odottelemaan ja kyselemään. Oma hommansa oli sitten vertailla sisällöt ja hinnat. Useilla tarjoajilla oli ilmeisesti taktisesti jätetty jotain pois urakasta esim. keskuspölyimuri, tai lattialämmitys. Tarjouksista jouduttiin sittemmin pyytämään tarkennuksia. Kokonaistaloudellisesti edullisin tarjoaja oli LVI Klaavo Oy Limingasta. Urakka tulee olemaan ns. avaimet käteen.


Nyt vain jälleen odotellaan ja lasketaan päiviä, milloin talo alkaa nousemaan.