keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Tilanne katsaus Nro.1

Päivitetäänpäs hieman tämän hetkistä tilannetta.


Rakennuslupakuvat saimme 19.3. Jo seuraavana päivänä vein kuvat ja lupahakemuksen kuntaan. Ensikertalaisella ei mennyt kerralla suoritus läpi, vaan hakemuksessa oli vielä täydennettävää. Samalla sain kunnasta muutaman muunkin lomakkeen täytettäväksi. Ei se kuitenkaan niin pahalta paperisodalta vaikuta, mitä etukäteen ajattelin. Täydennettävää oli lähinnä naapureiden kuulemisessa ja vastaavan mestarin tiedoissa.


Kilpailutus on siirtynyt uudelle rintamalle ja tilanne etenee hissukseen. Nyt vuorossa sähkösuunnitelmien ja -urakoiden kilpailuttaminen. LVI suunnitelmat ovat myös kilpasilla. Peltikatteesta saimme erittäin hyvän tarjouksen konesaumatusta katosta, mutta kuitenkin kallistuimme Ruukin Classicciin, sillä hintaeroa muodostui asennuksesta. Mikäli Ruukin pelti olisi otettu asennettuna, olisi hinta ollut lähes sama.


Ajatusta on uhrattu myös keittiö- ja kalustesuunnitteluun. Keittiöfirmoilla tuntuu olevan kiirettä kun vapaat ajat menevät jopa kolmen viikon päähän. Eihän tässä jäniksen selässä kuitenkaan olla.

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Muutoksia


Pitkään mietimme millaiselta haluamme talomme näyttävän ulospäin. Tyyliltään talo on kuitenkin hieman modernimpi. Ensimmäiseksi huomio kiinnittyi ikkunoihin. Etenkin takapihalle näkyvät olohuoneen ikkunat aiheutti harkintaa, lisätäkkö vielä kolmas ikkuna, vai isontaa kahta jo piirrettyä ikkunaa. Samoin ruokailutilassa olevaa ikkunaa mietimme suurennettavaksi. Lopulta siinä kävikin niin, että ikkunoiden mallikin vaihtui. Tulevissa tuuletusikkuna on alapuolella vaakatasossa. Ulko-oven viereen tulevaa kapeaa ikkunaa muutettiin siten, että se on yhtä korkea ulko-oven kanssa ja lähtee lattiatasosta.






Vaakalaudotus tulee olemaan valkoinen. Ikkunan puitteet ja ulko-ovet tummanharmaat. Peltikatteeksi tulee tiilenpunainen konesaumattu tai konesaumajäljitelmä esimerkiksi Ruukin Classic.

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Julkisivu kuvat


Kaupat siis tehty Puroilan kanssa ja nopealla aikataululla saimme luonnokset julkisivukuvista katsottavaksi. Sehän näyttää juuri siltä, mitä olemme ajatelleet.