keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Talomme toimittaja on..

Tarjousten vertailu oli vähintäänkin haastavaa, johtuen hieman erilaisista toimitussisällöistä ja termeistä. 


Valitettavasti Jopera ei ehtinyt tähän junaan. Myyjä kyllä soitteli ja kyseli tarkennuksia mm. eristeiden osalta. Muilla toimittajilla tarjous on tullut 3-4 päivän sisällä tapaamisesta, mutta jostain syystä Joperalla on kestänyt jo yli kaksi viikkoa. Ehkä heillä on kiirettä ja loma-aikaahan tässä eletään. 


Lopulta kuitenkin saimme parhaan tarjouksen selville, joka oli Puroila talot. Hyvän tarjouksen lisäksi annoimme painoarvoa Puroilan erittäin hyvälle asiakas palvelulle. Kuten aikaisemminkin kerroin, asiointi heidän kanssaan on ollut erittäin joustavaa ja muutoksien tekeminen on ollut joustavaa. Perjantaina menemmekin tekemään kauppakirjan ja lyömään kättä päälle. Siitä se lähtee!



maanantai 27. helmikuuta 2012

Tarjouksia tulee...

Lähes kaikki talotoimittajat ovat jo jättäneet tarjouksen. Ainoastaan Joperan tarjousta vielä odotellaan. Joperan kanssa tuli pieni viivästys kun myyjä oli "hukannut" paperin, jossa oli tiedot millaisen tarjouksen he laskevat. Myyjä soittelikin ja puhelimitse käytiin sitten samat asiat läpi, jotka olimme käyneet kasvotusten. Hieman ihmetyttää tällainen papereiden hukkaminen. Toki se on inhimillistä, mutta jos myöhemminkin menee papereita hukkaan niin hankalaksi menee. Onneksi ei tämän isompaa vahinkoa tapahtunut. 


Kuten ennakkoon osasimme odottaa, JT-Talon ja Muuramen tarjoukset olivat selkeästi muita kalliimpia. Valmistalojen hinta on jopa niin reilu, että se ylittäisi meidän budjettimme reilusti. Oman työn osuudella saa selkeää säästöä, eli jos vähänkään pysyy työkalut kourassa niin kannattaa itse tehdä mahdollisimman paljon. Ja aina löytyy joku jolta kysyä neuvoa jos menee sormi suuhun, tai ainakin toivon niin.


keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Pakkaspäivä




Yövuoro takana, mutta pahimmoilleen ehti piristyä ennen kotiin pääsyä. Niinpä annetaan Äiskän jatkaa unia ja lähdetään Lyydian kanssa tsekkaamaan tontilla tilanne. Lunta on tullut edelleen kiitettävästi ja pakkastakin -25 astetta. Kauaa ei pystynyt ulkoilemaan, sillä pakkanen pääsee äkkiä puraisemaan poskipäitä, siksipä oli hyvä ajella lämpimällä autolla ja kuvata pakkaspäivän maisemia.










keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Muurame & Jopera

Pitkä päivä takana. Täytyy myöntää, että kahdessa paikassa käynti vaatii aika paljon energiaa ja kärsivällisyyttä. LIsäksi aikataulujen arviointi on melko hankalaa. Yhdessä paikassa voi selvitä puolessa tunnissa ja toisessa paikassa menee lähemmäs parituntia.

Ensin oli vuorossa Muurame talot. Täytyy valitettavasti sanoa että tässä paikassa ensivaikutelma et ollut kovin positiivinen. Toimisto oli hujan hajan, yhdessä pöydässä oli ilmeisesti jalka pettänyt ja myyjällä piti raivata työpöydälle tilaa jotta päästäisiin asiaan. No... nämähän on tietenkin sellaisia asioita, joita kaikki eivät niinkään ajattele, mutta itselläni ne pistivät heti silmään.

Muurame ei pystynyt tekemään tarjousta meidän pohjakuvasta. Niinpä meidän piti aika pikaisesti katsoa heidän mallistostaan pohja, joka olisi mahdollisimman saman tyylinen meidän pohjan kanssa. Pohjaksi valikoitui Kortemäki A-136. Ranttuja kun olemme, niin sehän ei kelvannut suorilta. Seiniä olisi pitänyt siirrellä, lyhentää ja jatkaa. Muutenhan siinä ei olisi ollut mitään ongelmaa, mutta jokaisesta muutoksesta lyödään lisää taaloja tiskiin. Samoin kuin JT-talolla, muurame tarjoaa keveimmillään vain sisustusvalmiita paketteja. Mielenkiintomme hiipui lopullisesti siinä vaiheessa, kun myyjä alkoi kyselemään sisustusmateriaaleja, kiintokalusteita, kodinkoneiden malleja, kiukaan malleja jne. Ei ole meidän tyyli vielä tässä vaiheessa päättää noin kauaskantoisia asioita. Joillekkin sellainen tyyli passaa oikein mainiosti, mutta meille tuntuu vieraalta, tässä vaiheessa miettiä tuleeko saunaan sellainen kiuas jossa on 75 kiloa kiviä, vai sellainen jossa on 100 kiloa kiviä. Samoin sisustus materiaalit valitsemme mieluummin siinä vaiheessa, kun kokonaisuus alkaa olemaan selvillä. 

Muuramella aikataulu venähti hieman pitkäksi, joten seuraavana ajettin sitten "hullun muulia" Joperalle, toiselle puolelle kaupunkia. Joepran toimisto oli kyllä hieno. Omakotitalo, johon oli tehty toimistotilat. Siellä ei mennytkään kauaa, kun kerroimme millaisen toimituksen haluamme. Tarjous tulee oman pohjan mukaan, säältä suojaan asennettuna. Erillishinnoitteluna pyysimme peltikatteen, sokkelin ja lattian valun. Homma oli selvillä reilussa puolessa tunnissa. Myös Jopera antoi toiminnastaa positiivisen vaikutelman. 

Näitä tarjouksia jäämme siis odottelemaan. 


maanantai 13. helmikuuta 2012

Puroilan tarjous

Olimme tälle päivää sopineet tapaamisen Puroilalle. Tarjous oli valmiina ja kävimme tutustumassa siihen. Pohjakuvaan oli tullut vielä pieniä muutoksia sen jälkeen kun olin omat muutokset punakynällä piirtänyt. Pohjaan oli mm. lisätty keittiöön yksi ikkuna ja saunan ikkunan mallia muutettiin. 



Siinäpä olisi se (toistaiseksi) lopullinen pohjakuva. Edelliseen kuvaan muutoksina; Ulko-oven viereen kapea ikkuna, keittiöön yksi pieni ikkuna lisää, saunassa ikkunaa isonnettiin hieman ja lauteet käännettiin eri seinälle. 

torstai 9. helmikuuta 2012

JT-Talo

Tänään kävimme pyytämässä tarjouksen JT-Talolta(Puu Tuomela). Meillä olikin aika varattuna jo pari viikkoa sitten, mutta lapsien sairastelun vuoksi emme silloin päässeet paikalle. Onneksi talvi on suhteellisen hiljaista aikaa rakennusrintamalla, joten varatut ajat eivät mene vikkojen päähän.


Tällä kertaa käytimme hyväksi todettua Puroilan pohjaluonnosta tarjouksen pyytämiseen. Järkevintähän olisi ollut alusta asti pyytää tarjous samalla pohjalla jokaisesta paikasta, mutta aloittelijan virheestä johtuen Herralalta tarjous tuli eri pohjan mukaan.


Valitettavasti JT-Taloilla kevein vaihtoehto rakennusurakalle on sisustusvalmis. Käytännössä tarkoittaa sitä, että itselle jää enää pienet pintahommat, eli maalailut ja tapetoinnit. Tällainen vaihtoehtohan ei oikein sovellu sellaiselle rakentajalle, jolla periaatteena on tehdä mahdollisimman paljon itse. Tarjous kuitenkin pyydettiin pelkästään senkin vuoksi, että saamme vertailupohjaa hinnalle. Kuitenkin oman työn osuus on arvioitu kustannusarvioonkin ja se tekee useamman kymmenentuhatta euroa.