lauantai 21. tammikuuta 2012

Punakynä


Muutokset Puroilan pohjaluonnokseen tehty punaisella tussilla. Pohjaa venytettiin kokonaisuudessaan 500mm ja samalla kolmea makuuhuonetta pienennettiin hieman. Tällä muutoksella saatiin lisää tilaa keittiöön ruokailuryhmälle ja saarekkeelle. Keittiö tuleekin olemaan suhteellisen pieni mutta käytännöllinen, sillä kaikki kodinkoneet ovat hyvin lähellä toisiaan. Leivinuunin luukku käännettiin keittiöön päin. Uunia olisi varaa siirtää keskemmälle, jolloin se toimisi selkeänä tilanjakajana. 

Kodinhoitohuoneessa vaatehuone siirrettiin kokonaan toiselle nurkalle ja sinne sijoitettiin myös kaukolämmönvaihdin ja mahdollinen keskuspölynimuri. Ulko-ovi siirrettiin samaan linjaan keittiön oven kanssa, jolloin toteutuu toivomamme nurkkaus kodinhoitohuoneeseen.

Tällainen luonnos lähti Puroilalle ja katsotaan miten ammattilaiset saavat nämä muutokset toteutettua.


perjantai 20. tammikuuta 2012

Pohjaluonnos Puroilalta




Tänään saimme ensimmäisen luonnoksen Puroilan pohjasta. Muutamia muutoksia olimmekin heti vailla. Kodinhoitohuoneeseen haluaisimme erillisen nurkkauksen, jossa olisi mahdollisuus esim. kuivata pyykkejä, ilman läpikulkua. Tekniset laitteet (kaukolämmön vaihdin ja keskusimuri) sijoitettaisiin vaatehuoneeseen. Myös keittiö pyöritettiin ihan uuteen malliin; Leivinuuni käännettiin luukku keittiöön päin, ruokailuryhmä haluttiin ikkunan ääreen ja keittiöstä ei tulisi häiritsevää läpikulkua, vaan keittiössä esim. saarrekkeella jaettu tila. 

Täytynee alkaa mittailemaan ja piirtelemään taas omia muutoksia. Katsotaan sitten miten toteuttamiskelpoisia ne ovat ja mitä sanovat ammattilaiset. Tämä pohja on järkevämmän mallinen ja kokoinen, kuin aikaisempi Herralan pohja, sillä meillä rajoitteena on se painopenkka, joka on vaiin 15,6 m pitkä. Eli penkka asettaa raamit pohjan koolle. 

Jospa saan muutoksista tännekkin kuvan niin pysytte kärryillä missä mennään. 





torstai 19. tammikuuta 2012

Herralan pohja



Saatiin sähköpostia rautiasta. Pohjakuva on valmiina ja meillä pitäsi vielä hyväksyä se, ennen kuin tarjous aletaan laskemaan. Muutokset mitä tehtiin omaan luonnokseen ovat lähinnä arkieteisen/ kodinhoitohuoneen päässä. Tekninen tila sijoitettiin kokonaan eilliseen huoneeseen talon ulkopuolelle. Lisäksi kuraeteinen "karsinoitiin" omaksi tilaksi ja suunnitelmana on, että kurasyöppö korvataan koko lattian kattavalla kuramatolla.

Ensimmäinen ajatus tästä pohjasta oli että "ompas pitkä!" Pohjan ala tällä piirrustuksella on n.160 m2. Tällä pohjalla Lasketaan Herralan tarjous.




tiistai 17. tammikuuta 2012

Puroila Talot

Seuraavana suuntana Puroila Talot Oy


Puroilan taloista meillä onkin eniten kokemuksia jo näin etukäteen. Useilla tutuilla on Puroilan talo ja lisäksi pari kaveria on työntekijöinä Puroilalla. Kuulemamme kokemukset onkin pelkästään positiivisia. 


Puroilalla pohjaa lähdettiin etsimään heidän mallistosta, eli meidän piirtämää pohjaa ei lähdetty suoraan hyödyntämään. Valmis pohja löytikin ja se oli hyvin samankaltainen kuin alkuperäinen ja ehkä hieman järkevämpikin. Muutamia muutoksia pohjaan tehtiin jo paikan päällä ja lisäksi kävimme läpi tarjoussisältöä. 


Saamamme palvelu Puroilalla oli aivan ykkösluokkaista. Jo ensivaikutelmakin oli sellainen, että täällä on helppo asioida ja asiakasta kuunnellaan. Kokonaisuutta ajatellen se onkin tärkeä asia, sillä ensivaikutelman mukaan saadaan se käsitys miten yrityksessä huomioidaan asiakasta.



torstai 12. tammikuuta 2012

Kierros alkakoon!

Tästä se lähtee. Melkeimpä jokaiselle vapaapäivälle on nyt sovittuna tapaaminen talomyyjän kanssa. Mitää muutakaan sitä vapaapäivänä tekisi, kun kiertelisi talofirmoissa. Ei... mukavaahan tämä on, suunnitella omaa taloa.


Ensimmäinen tapaaminen Muhoksen rautiassa myyjän kanssa. Rautian talomyyjä on tuttu jo vuosien ajalta, joten on luontevinta aloittaa kierros sieltä. Ajatuksena meillä oli saada tarjous Rautian myymästä kotitalosta. Oman pohjan kanssa marssimme toimistoon ja siitä alettiin työstämään lopullista pohjaa ja tarjousta. Pieniä muutoksia jouduttiin luonnollisesti tekemään amatöörin piirtämään pohjaan ja hyvä niin sillä ammattilaisella on aina vankka kokemus ja tietämys asioista, joita tavallinen tallaaja ei tule ajatelleeksi.


Myyjä suositteli meille Herrala talojen Pre-Cut mallia, joka on suunniteltu omatoimirakentajia varten. Toinen vaihtoehto olisi ollut rakentaa "pitkästä tavarasta", mutta sen vaihtoehdon hylkäsimme, sillä se tuntui liian suurelta suupalalta. Lopulta päädyimme Herrala talojen tarjoukseen, joka sisältää materiaalit asennuksen osalta, sekä peltikate erillishinnoiteltuna. Ennen tarjouksen laskemista myyjä piirtää lopullisen kuvan pohjasta, sekä luonnoksen julkisivusta, jonka mukaan tarjous sitten lasketaan.


Palvelu oli Rautiassa erittäin ystävällistä ja ammattitaitoista. Myyjällä oli myös vankka kokemus rakennusalalta ja pystyi kertomaan hyviä vinkkejä etenkin lapsiperheen arkea helpottamaan.


Jäämme siis odottamaan kuvia.

tiistai 3. tammikuuta 2012

Kilpailuttamisen strategia

Kilpailuttaminen kannattaa aina. Etenkin tällaiselle omatoimirakentajalle on todellakin merkitystä mistä paketti tulee ja millaisia kustannuksia muodostuu. Toki vaatii hirvittävän kovan panostamisen valmisteluihin ja vertailuun. Meidän suunnitelmamme kilpailuttamiseen on se, että kilpailutetaan Oulun talousalueen talofirmaista potentiaalisimmat vaihtoehdot, sekä vertailun vuoksi muutama talotoimittaja jotka lähtökohtaisesti olivat hieman takempana paalupaikoilta.


Kilpailutus suoritetaan omalla pohjalla ja "säältä suojaan" asennuksella.


Ensimmäisellä kierroksella mukana ovat; Herrala Talot, Puroila talot, Jopera, Rakennuspalvelu T&T, Muurame talot, sekä JT-Talo. Toiselle kierrokselle pääsee neljä parasta, joista sitten valitsemme talopaketin toimittajan.